NRK Meny
Normal

WHO: Over 2000 døde av ebola

2097 av 3944 smittede ebola-pasienter har mistet livet, ifølge nye tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO). To vaksiner kan være klare til bruk fra november.

Ebola

Siden sykdommen brøt ut i mars, har det vært 3944 bekreftede og antatte ebola-tilfeller i Vest-Afrika

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

Vest-Afrika står overfor det største ebola-utbruddet i historien. 2097 mennesker har mistet livet som følge av viruset, opplyser Verdens helseorganisasjon fredag.

Epidemien er mest fremtredende i Guinea, Liberia og Sierra Leone. Det er uvisst hvor mange som nå er døde av viruset i Senegal, Nigeria og Kongo.

Rundt 200 ebola-eksperter har de siste dagene hatt møter i Genève om de eksperimentelle behandlingsmetodene mot det dødelige viruset.

Vil behandle ebola-smittede med blod fra overlevende

Ekspertene i Genève har kommet fram til at antistoffer i blodet fra pasienter som overlever ebola, bør bli brukt til å behandle andre som er smittet av viruset.

– En mulighet kan være å bruke blod til å behandle ebola-syke og vi må hjelpe infiserte land til å bruke dette, sier doktor Marie Paule Kieny, assisterende direktør i WHO ifølge BBC.

– Det er så mange mennesker nå som har overlevd ebola, og de kan gi blod til behandling av mennesker som er syke, sier hun.

Også to lovende prototype-vaksiner kan være tilgjengelige fra november når prøveresultatene er tilgjengelige, ifølge WHO.

Oppretter ebola-krisesenter

FN skal opprette et krisesenter hvor tiltakene mot ebola skal koordineres, melder Reuters. FN-sjef Ban Ki-moon mener det må akutt og nødvendig mobilisering til for å nå målet med å stanse spredningen innen seks til ni måneder i landene som er rammet.

– Målet er å stanse spredningen av ebola i de rammede landene innen seks til ni måneder, samt å forhindre at viruset sprer seg internasjonalt, sier Ban Ki-moon.

– Dette kan bare gjøres dersom den akutte og nødvendige mobiliseringen finner sted både i de landene som er rammet og i det internasjonale samfunnet, sa FN-sjefen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt