Minst seks drept i knivangrep i Kina

En krangel mellom to selgere skal ha eskalert og ført til et knivangrep som resulterte i at minst seks personer ble drept i det sørlige Kina fredag, melder det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

CHINA-HUNAN-CRIME-UNREST

Knivangrepet skal ha skjedd som følge av en krangel på et lokalt marked i Changsha. Tre mennesker er så langt bekreftet omkommet. Kinesiske myndigheter utelukker terrorangrep

Foto: STR / Afp

Angrepet skjedde på et marked i byen Changsha, hovedstaden i Hunan-provinsen, melder Xinhua som siterer myndighetene i provinsen. Xhinhua-reportere sier de så minst en omkommet person som «lå på bakken på åstedet».

De siste rapportene fra statlig kinesisk media melder om minst seks døde og en skadd etter angrepet.

Hendelsen skal ha skjedd etter en krangel mellom to matselgere på markedet. Den ene av selgerne skal ha blitt knivdrept, før gjerningsmannen stakk av og drepte fire andre uskyldige forbipasserende. Gjerningsmannen ble senere skutt og drept av politiet.

Myndighetene i Kina sa etter angrepet at de utelukker terror, ifølge AFP.

– Jeg kan forsikre deg om at dette ikke dreier seg om en terrorangrep, men en krangel som kom ut av kontroll på et lokalt marked, sier en talsmann for myndighetene i Changsha til AFP på telefon.

Dermed er det ingen forbindelse til angrepet for snaut to uker siden da 29 mennesker ble drept og 143 såret etter at flere menn bevæpnet med kniver gikk til angrep på menneskemengden på en togstasjon sørvest i Kina.

Statlige kinesiske medier kalte angrepet et «terrorangrep». Mennene gikk til angrep på ventende passasjerer på Kunming-stasjonen i Yunnan-provinsen.

Mennene skal ha båret uniformer idet de stormet togstasjonen, sier en kilde til nyhetsbyrået AP. Ifølge kinesiske myndigheter ble angrepet utført av militante uigur-separatister fra den autonome Xinjiang-regionen vest i landet.

Kina knivangrep Chansha

En selger ska ha gått amok etter en krangel med en kollega. Etter å ha tatt livet av den andre selgeren gikk han løs på forbipasserende.

Foto: XINHUA / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt

Nå får Magdalena Andersson sin andre sjanse

Hun må styre på et borgerlig budsjett. Likevel blir Magdalena Andersson (S) i dag – igjen – Sveriges første kvinnelige statsminister.