NRK Meny
Normal

Nye kamper i Mogadishu

Minst tre mennesker skal være drept i kamper mellom opprørere og etiopiske soldater i Somalias hovedstad i dag.

Ugandiske AU-styrker ankommer Mogadishu
Foto: ALI MUSA ABDI / AFP

En sivilperson og to væpnede opprørere ble drept da det brøt kamper mellom opprørere og etiopiske styrker nær en militærbase i Mogadishu i dag, forteller vitner på stedet til nyhetsbyrået AFP.

Seks andre skal ha blitt såret i skuddvekslingen, som ble utløst da opprørere med ukjent tilknytning angrep den sterkt befestede bygningen som tidligere huset forsvarsdepartementet.

Fredsbevarende styrker beskutt

Rundt 350 soldater fra Uganda ankom i dag Mogadishus hovedflyplass, som del av den fredsbevarende styrken som skal bistå president Abullahi Yusufs regjering i å bevare kontrollen over landet.

Kort tid etter ankomsten ble de ugandiske styrkene møtt med granatild, men det er så langt ikke meldt om at noen ble drept i angrepene.

Somaliske regjeringsstyrker og etiopiske styrker tok i desember i fjor tilbake kontrollen over hovedstaden og de sørlige områdene av Somalia fra islamistmilitsen ICU.

Den afrikanske union skal bidra med en fredsbevarende styrke på rundt 8000 soldater. 1600 ugandiske soldater ventes å være på plass i Somalia i løpet av den nærmeste uken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt