Her stikker Walter Scott av fra politiet

En ny video viser nå hva som skjedde i minuttene før Walter L. Scott ble skutt og drept av en politimann i Charleston i USA.

En ny video som ble publisert i dag viser hva som skjedde i minuttene før den svarte amerikaneren Walter L. Scott ble skutt i ryggen av en politimann.

Videoen er hentet fra et kamera som var montert i politibilens frontrute. Filmen viser en trafikkontroll som startet helt udramatisk.

Tidligere denne uken ble en mobilvideo publisert. På det opptaket ser man politimannen avfyrer åtte skudd mot Scott mens han løper bort fra politiet. Politimannen hevdet at han fryktet for sitt eget liv, men ble arrestert og siktet for drap etter mobilvideo-avsløringen.

Hadde ødelagt baklykt

Nå er politiets eget opptak altså offentliggjort.

Walter L. Scott ble stoppet fordi han hadde en ødelagt baklykt på bilen. Politimannen Michael T. Slager ber Scott vise førerkort og vognkort. Scott forklarer at han er i ferd med å kjøpe bilen, og at han ikke har papirene med seg.

Stikker plutselig fra politiet

I det politimannen er i ferd med å sjekke opplysningene fra politibilen går døren på Scotts bil opp. Ut flykter 50 åringen.

På opptaket kan en høre Slager melde fra på politisambandet om det som skjer, før han løper etter Scott.

Var ubevæpnet

Slager har forklart at Walter L. Scott tok fra ham elektrosjokkvåpenet under et basketak som oppstod etter at han stoppet Scotts bil. Videoen fra dashbordet i politibilen viser at dette trolig ikke stemmer. Scott var også ubevæpnet da han ble skutt.

LES OGSÅ: Drapssiktet politimann fikk sparken, nå krever folk at ordføreren trekker seg

LES OGSÅ: Politidrap som har rystet USA

Siktet for drap

Kort tid etter at Walter L. Scott flyktet ble han skutt og drept av politimannen Michael T. Slager. Hendelsen blir filmet av et vitne. Slager er nå siktet for drap og har fått sparken fra jobben.

Skutt av politibetjent
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt