Drapssiktet politimann fikk sparken, nå krever folk at ordføreren trekker seg

NORTH CHARLESTON, USA (NRK.no): Politimannen som er siktet for å ha skutt og drept en svart mann, har fått sparken fra politiet. Nå krever folk ordførerens hode.

Pressekonferanse North Charleston

Ordfører R. Keith Summey (blårutet skjorte, til venstre) og politimester Eddie Driggers (hvit skjorte, til høyre) i Charleston møtte pressen på politistasjonen i North Charleston. Det endre med munnhuggeri og utmarsj.

Foto: Gro Holm / NRK

Det som skulle vært en ordinær pressekonferanse på politihuset i North Charleston i Sør-Carolina, endte med munnhuggeri mellom lokalbefolkningen og ordføreren.

Det vil si, ordfører R. Keith Summey sa ikke så mye, for folk var rasende for at de som nå leder etterforskningen ikke var til stede og kunne svare på spørsmål.

Pressekonferanse North Charleston

Flere på pressekonferansen hevet stemmen og krevde at ordfører R. Keith Summey (i midten) på trekke seg.

Foto: Gro Holm / NRK

Pressekonferansen ble derfor avbrutt ved at ordføreren, og den lokale politisjefen Eddie Driggers, marsjerte ut, akkompagnert av rop om at ordføreren må gå av.

Stille på åstedet

På drapsstedet hvor 50 år gamle Walter L. Scott ble skutt og drept påskeaften, var det ingen da jeg kom dit i ettermiddag. Bare et par små blomsterbuketter lå på åstedet.

Drapsstedet i North Charleston

En liten gruppe mennesker har samlet seg på stedet hvor Walter Scott (50) ble skutt og drept 4. april.

Foto: Gro Holm / NRK

Etter hvert kom et par håndfuller med afroamerikanere og noen få hvite, for å vise sin medfølelse.

Men både de sørgende, og en liten gruppe journalister, NRKs utsendte inkludert, ble raskt jaget vekk med beskjed om at vi var på privat eiendom.

Eieren ville ikke ha noen ansamlinger. Argumenter om at det ikke har vært ett eneste tegn til at noen vil bruke vold, gjorde ikke inntrykk på representanten for eieren.

Ingen sperringer

Politiet opptrer her på en annen måte enn i Ferguson i delstaten Missouri 1400 kilometer unna, hvor drapet på Michael Brown første til blodige opptøyer.

Den hvite politimannen Michael T. Slager er arrestert og siktet, og det er ingen tegn til sperringer eller politistyrker ute i gatene.

I starten var folk rasende, men etter at flere medier publiserte en mobilvideo som viser at Scott blir drept idet han forsøker å flykte, og politimannen ble siktet, roet gemyttene seg. (Se videoen nederst i artikkelen).

Folk i Charleston er lettet og overrasket over at politimannen som skjøt og drepte en svart mann, er arrestert. De tror ikke det ville skjedd uten at en mobilvideo som dokumenterer hendelsen, hadde blitt offentliggjort.

Skutt av politibetjent

Amatørvideoen viser tydelig at politimannen skyter etter en tilsynelatende ubevæpnet mann som løper fra stedet. Fem av åtte skudd skal ha truffet Scott som ble liggende i gresset med ansiktet ned.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt