Ny brutal voldtektssak ryster India

Som en stygg påminnelse om den brutale voldtekten i Dehli i desember i fjor, opplever India en ny rystende voldtektssak. Lørdag ble en kvinne funnet hengt i sin egen sari etter at hun skal ha blitt gjenvoldtatt.

Kvinne funnet drept i Bhagalpur

Den 23 år gamle kvinnen ble funnet død i en frukthage i Bhagalpur.

Foto: GBRTV

Den 32 år gamle kvinnen var på vei fra Alipurdwar til Dehli sammen med sin 10 år gamle sønn og to slektninger. Mellom Vikramshila og Kahalgaon gikk kvinnen av toget.

Der skal hun ha blitt overfalt av en gruppe fulle menn. Mennene skal ha dratt henne inn i en frukthage hvor de voldtok og drepte henne. Kvinnen som skulle møte ektemannen sin i Dehli, ble funnet hengt i et tre, skriver Hindustan Times.

Avisen skriver at det var kvinnens kusine og hennes ektemann som meldte fra om hendelsen. De fortalte politiet at kvinnen begynte å bli rastløs i den overfylte togkupeen på vei til Dehli.

Da toget nærmet seg Kajipur, hoppet kvinnen av toget. Politiet sier kusinen prøvde å stoppe henne, men at hun ikke klarte det.

Døde av kvelning

Ved Kajipur skal kvinnen ha blitt overfalt og dratt inn i en hage med mangotrær. Det lokale politiet har identifisert kvinnen, som ble funnet hengt i klesdrakten hun gikk kledd i.

– Så langt ser det ut til at hun døde på grunn av kvelning, sier assisterende politioverbetjent Meenu Kumari mandag morgen.

Politiet omtaler saken først og fremst som et drap. Umiddelbart kunne ikke politiet fastslå om kvinnen ble voldtatt.

– Vi har ikke funnet andre merker på kroppen hennes. Hvis det er noe mer, kan vi klargjøre det etter obduksjonsrapporten, sier Kumari.

Politiet fant en togbillett og et telefonnummer til hjemstedet hennes. Det ble også funnet spritflasker i nærheten av henne.

Gjengvoldtektene ryster India

Lørdag ble også en annen kvinne angivelig gjenvoldtatt i Punjab. Voldtekten har klare likhetstrekk med episoden 16. desember da en 23 år gamme ble brutalt voldtatt Delhi. Voldtekten har utløst masseprotester i hele India.

Kvinnen døde senere av skadene hun ble påført under voldtekten på et sykehus i Singapore 28. desember.

Fem av voldtektsmennene risikerer dødsstraff om de blir funnet skyldig i tiltalen. En sjette tiltalt, som er 17 år og mindreårig, skal stilles for retten i en ungdomsdomstol.

Rettssaken mot de fem mennene er starter mandag etter å ha blitt utsatt i flere dager.

For å dempe det økende raseriet i befolkningen har Indias innenriksminister kunngjort at det umiddelbart skal slås hardt ned på busser som har fargede vinduer og tunge gardiner – tiltak som allerede skulle vært iverksatt. Han varsler at busser som ikke etterkommer påleggene, vil bli konfiskert.

– Alle busser vil bli bedt om å ha lys på mens de er i tjeneste på kveldstid i Delhi, sier innenriksminister Sushilkumar Shinde.

SISTE NYTT

Siste nytt