NRK Meny
Normal

– Unnskyld, New Zealand

Slik begynner e-posten fra de fem norske jegerne som skjøt dyr fra truede dyrearter på New Zealand.

Video – Nordmenn skjøt truede dyr

Fem nordmenn skjøt truede dyr i New Zealand.

«Fra oss fem: Unnskyld New Zealand. Denne uken donerer vi en sum penger til The Kereru Awhina Project. Vi vil følge dette prosjektet. Dersom vi får lov til å komme tilbake til New Zealand igjen, stiller vi vår arbeidskraft til disposisjon for å jobbe for å beskytte naturen på New Zealand på den måten De (naturvernministeren, journ. anm) måtte finne egnet.»

Les også: Norske jegere siktet i New Zealand

Slik avslutter e-posten de fem norske jegerne har skrevet til hele det new zealandske folk etter at de la ut en video på You Tube der det tydelig kom frem at de skjøt dyr som er utryddingstruet.

– Siktet idiotene

På lydsporet til videoen hører man kjenningsmelodien til tv-serien «Skippy» mens nordmennene blant annet skyter en totalfredet fugl og villig poserer med både dyr og våpen.

– Vi har bestemt oss for å sikte de fem idiotene for brudd på vilt- og naturvernloven, sa naturvernminister Kate Wilkinson til TV3 New Zealand etter å ha sett videoen.

Nordmennene var på reisefot i New Zealand da videoen ble spilt inn. De skal ha gitt uttrykk for at de ville vende tilbake til landet.

– Ufølsomme og respektløse

– Den ufølsomme, respektløse behandlingen nordmennene viste vårt dyreliv, rettferdiggjør newzealendernes sinne, sa Wilkinson.

Naturvernministeren opplyste at hun har mottatt en beklagelse fra nordmennene.

– Jeg har fått en E-post fra disse fem mennene, og selv om jeg godtar at de nå beklager det som skjedde, ser jeg ikke på beklagelsene som pålitelige. Norske myndigheter er blitt informert gjennom prosessen, og det er opp til dem å avgjøre om de vil sikte personene i Norge, sa ministeren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt