NRK Meny
Normal

Norsk turist kidnappet i Sinai

To turister, blant dem en norsk kvinne, er kidnappet i Sinai av bevæpnede beduiner.

Veien mellom Taba og Dahab

Veien mellom Taba og Dahab der de to ble kidnappet fredag.

Foto: CRIS BOURONCLE / Afp

– Utenriksdepartementet kan bekrefte at en norsk borger er bortført i Egypt, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Michelsen i Utenriksdepartementet til NRK.

UD vil ikke gi ytterlige informasjon om den kidnappede norske statsborgeren, men det skal dreie seg om en kvinne i begynnelsen av 30-årene.

Israelske myndigheter bekrefter ifølge israelsk Channel2 at den andre kidnappede skal være israeler.

Stoppet på veien og kidnappet

De to skal ha blitt kidnappet på veien mellom de to turiststedene Taba og Dahab i det sørlige Sinai, opplyser en egyptisk politimann til nyhetsbyrået AFP.

Se kart nederst i saken.

Seks væpnede menn stoppet bilen turistene reiste i og tvang dem inn i lastebilen sin, sier politiet. Det er uklart når kidnappingen fant sted. Turistenes egyptiske sjåfør ble frigitt.

Egyptiske sikkerhetsstyrker skal nå forsøke å etablere kontakt med kidnapperne for å avklare hvilke krav de eventuelt måtte ha. Ifølge den israelske parlamentarikeren Ahmed Tibbi, krever kidnapperne to familiemedlemmer frigitt.

Det norske utenriksdepartementet bekrefter at de har innledet et samarbeid med andre land i saken.

– Sammen med relevante etater håndterer nå UD situasjonen med nødvendige ressurser. Vi har fått forsterkninger fra andre etater og jobber nå med andre lands myndigheter, sier Michelsen i UD.

Flere kidnappinger i Sinai

Turister er blitt kidnappet ved flere anledninger i Sinai de siste to årene etter at forholdene på halvøya ble mer lovløse etter fallet til president Hosni Mubarak i februar 2011.

Senest 7. mars i år ble to briter kidnappet i området. De to ble etter få timer satt fri etter forhandlinger.

Kidnapperne krever vanligvis fengslede familie- og stammemedlemmer løslatt fra egyptisk fengsel.

Israel har gjentatte ganger den siste tiden advart sine statsborgere mot faren for slike kidnappinger i Sinai.

Det norske utenriksdepartementet fraråder norske statsborgere å reise i den nordlige delen av Sinai. Dagens kidnapping skjedde sør for Taba, i turistdelen av halvøya.

Kidnapper mennesker på flukt

I tillegg til kidnappingene av turister har også Sinai vært i mediene de siste månedene på grunn av en annen form for kidnapping der beduiner kidnapper afrikanere som er på vei til Europa ved hjelp av menneskesmuglere.

De er da blitt holdt fanget i lengre tid mens kidnapperne krever penger fra familiene deres.

Senest i november i fjor ble en ung eritreisk jente på vei til sin mor i Bergen løslatt etter over fire måneder i fangenskap i Sinai.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt