Nordmann midt i evakuering på JFK: – Det var fullt hysteri

JFK-flyplassen i New York ble evakuert natt til mandag norsk tid etter at det ble meldt om avfyrte skudd på en av terminalene. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at dette stemmer.

JFK-flyplassen i New York ble evakuert natt til mandag norsk tid etter at det ble meldt om avfyrte skudd på en av terminalene. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at dette stemmer.

Meldingen om skuddene kom fra terminal 8 på flyplassen litt etter klokken 03.00 norsk tid i natt. Flere avganger har forsinket som følge av evakueringen.

Ingen tomhylser ble funnet etter evakueringen som transportetaten Port Authority of New York (PANYNJ) and New Jersey opplyser ble foretatt som følge av overflod av forsiktighet.

– På nåværende tidspunkt har ingen våpen, tomhylser eller andre bevis på avfyrte skudd blitt funnet, sier talsmann Joe Pentangelo, ifølge AP.

Det er heller ingen som er meldt skadet etter hendelsen.

– Begynte å hyle og skrike

Men det var ikke mangel på drama på den travle flyplassen da meldingene om skudd og evakuering spredte seg rundt blant de reisende.

– Folk begynte å hyle og springe og de ramlet over hverandre. Det var fullt hysteri, forteller Kai Myrenget fra Malvik kommune i Sør-Trøndelag.

Han står fortsatt ute ved rullebanen, mellom et fly fra Norwegian og et Suadia-fly, mens han snakker med NRK.

Der hvor han sammen med flere andre blitt ført ut av politiet under evakueringen. De har stått der i over en time og fått lite informasjon om hva som skjer. Rundt dem er det fullt av politi og brannmannskap.

– Folk som står med oss sier fremdeles at «det har vært en skyting, det har vært en skyting», forteller han.

Laster Twitter-innhold

– Let go!

Myrenget var sammen med sin kjæreste på vei hjem til Norge etter ferie i USA da panikken brøt ut.

Han forteller at de også begynte å springe ut, og at en koreansk dame kort tid etter sprang inn i ham. Posene deres ble viklet inn i hvernadre slik at de ikke kom seg løs.

– Da begynte hun å rope «Let go motherfu***r, let go!». Det var helt sykt, sier han.

Oversatt til norsk ropte kvinnen «slipp din drittsekk, slipp!» til den perplekse nordmannen.

Meldingen om skuddene kom fra terminal 8 på flyplassen litt etter klokken 03.00 norsk tid i natt. Flere avganger har blitt forsinket som følge av evakueringen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt