Hopp til innhold

Ni drept i kirke i USA

Til sammen ni personer er drept etter å ha blitt skutt i en metodistkirke i byen Charleston i den amerikanske delstaten Sør-Carolina. I tillegg er en person såret, opplyser politiet i byen. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

På en pressekonferanse like før klokken 7 norsk tid opplyser politiet og byens borgermester at åtte personer døde i kirken, mens det niende offeret døde på sykehuset av skuddskadene.

Kirkens pastor Clementa Pinckney, som også er folkevalgt i Sør-Carolina, er bekreftet å være blant de drepte, melder kanalen WCBD.

– En ond og hatefull person tok livet av mennesker som hadde kommet for å be, sier borgermester Joe Riley, ifølge avisen The Post and Courier.

– Det er en hatefull person som har begått denne feige handlingen, sier han.

– Etterforskes som hatkriminalitet

Natt til torsdag norsk tid kom det meldinger om at flere personer var skutt i den historiske afroamerikanske kirken Emanuel African Methodist Episcopal Church.

– Dette er den verste natten i hele min karriere, sier Greg Mullen, sjef for Charleston-politiet, og betegner dette som hatkriminalitet.

Politisjef Greg Mullen om skyting i Charleston

Ifølge Mullen var det flere personer i kirken som overlevde skytedramaet, som skjedde ved 21-tiden lokal tid.

Han sier politiet i morgen kommer til å utlyse dusør for opplysninger som kan gjøre at politiet finner gjerningsmannen, dersom han ikke er funnet innen da.

Borgerrettsorganisasjonen The National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) sier til The Post and Courier at en overlevende har fortalt at gjerningsmannen satte seg ned inne i kirken en liten stund, før han reiste seg og begynte å skyte.

Charleston. Sinne etter skyting. bønn ved kirke

Leter etter gjerningsmannen

Politiet i Charleston opplyser at de fremdeles leter etter gjerningsmannen.

Ifølge politiet leter de etter en hvit mann på rundt 21 år, som er glattbarbert og ikledd en grå genser og blå dongeribukser, og de ber folk om tips.

Greg Mullen beskriver gjerningsmannen som ekstremt farlig.

Også FBI er koblet inn i saken.

Laster Twitter-innhold

Samles i bønn

Et større område rundt kirken ble sperret av, og det var store politistyrker på stedet.

Mange har samlet seg på fortauene i området. Flere står i sirkler og holder hverandre i hendene mens de ber.

En mann gir en annen en klem utenfor kirken i Charleston hvor flere skal ha blitt skutt

BER: En mann holder rundt en annen etter at en gruppe har bedt sammen utenfor kirken i Charleston, hvor flere er skutt og drept.

Foto: David Goldman / Ap

Guvernør Nikki Haley i Sør-Carolina sier i en uttalelse at hun og familien ber for ofrene og deres familier.

– Vi ber for de berørte etter denne meningsløse tragedien. Vi kjenner ennå ikke alle detaljene, men det vi vet, er at vi aldri kommer til å forstå hva som motiverer noen til å gå inn i et av våre steder for bønn og ta livet av andre, sier Haley.

Hver onsdag kveld lokal tid holdes det bibelstudier i kirkens kjeller, skriver CNN.

Jeb Bush, som har kastet seg inn i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, har avlyst et arrangement i Charleston han skulle til, etter skyteepisoden.

– Hans tanker og bønner er med de personene og familiene som er rammet av denne tragedien, heter det i en uttalelse på vegne av Bush.

En mann kneler utenfor metodistkirken i Charleston hvor flere skal være skutt

FORTVILER: En mann kneler på fortauet i nærheten av metodistkirken hvor flere personer ble skutt.

Foto: Wade Spees / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt