Hopp til innhold
Charleston
Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Skytedrama i kirke i USA

Oppsummert

Politiet har pågrepet Dylann Roof (21) som er mistenkt for kirkemassakrene i Charleston i South Carolina. Ifølge politiet var han bevæpnet, men samarbeidsvillig da han ble tatt. Åtte personer ble skutt og drept inne i kirken, mens en døde på sykehus.

 • Kirkedrapsmann tilregnelig

  En føderal dommer mener massedrapsmannen Dylann Roof er tilregnelig og kan representere seg selv ved straffeutmålingen på onsdag. Roof er funnet skyldig i kirkeskytingen i Charleston i USA i 2015, hvor ni svarte kirkegjengere ble skutt og drept.

 • Kjent skyldig i rasemotivert drap

  Dylann Roof (22) er kjent skyldig i å ha drept ni svarte kirkegjengere i Charleston i South Carolina. Juryen fastslår at drapene var rasistisk motivert. 22-åringen risikerer å bli dømt til døden.

 • Roof vil føre sin egen sak i retten

  En føderal dommer har gitt Dylann Roof, mannen som er tiltalt for å ha drept ni svarte kirkegjengere i Charleston, Sør-Carolina, tillatelse til å føre sin egen sak i retten. Det melder nyhetsbyrået AP.

 • Drapsmistenkt fikk våpen ved feil

  Drapsmistenkte Dylann Roof fikk kjøpe våpen ved en feil. 21-åringen er mistenkt for å ha drept ni personer i en kirke i Charleston i USA. Roof ble blandet sammen med andre da våpenbutikken gjennomførte en bakgrunnssjekk, melder Reuters.

 • Omstridt sørstatsflagg fjernet

  Etter 54 år i flaggstangen utenfor South Carolinas kongressbygning, er nå det omstridte sørstatsflagget fjernet, etter flagget ble brukt av mannen bak massakren i Charleston. Tusenvis hadde møtt opp for å se flagget bli senket, melder AP.

  Sørstatsflagget i South Carolina ble i dag heist ned for siste gang
Sørstatsflagget i South Carolina ble i dag heist ned for siste gang
CHARLESTON

– Djevelen var her, men han får aldri kontrollen

Charleston

– Uaktuelt med våpen i kirken

Gro Holm rapporterer fra Charlston, Sør-Carolina
USA-SHOOTING/SOUTH CAROLINA Police lead suspected shooter Dylann Roof into the courthouse in Shelby, North Carolina

Dylann Roof tilstår Charleston-skytingen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no