Hopp til innhold
Charleston
Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Skytedrama i kirke i USA

Oppsummert

Politiet har pågrepet Dylann Roof (21) som er mistenkt for kirkemassakrene i Charleston i South Carolina. Ifølge politiet var han bevæpnet, men samarbeidsvillig da han ble tatt. Åtte personer ble skutt og drept inne i kirken, mens en døde på sykehus.

  • Kirkedrapsmann tilregnelig

    En føderal dommer mener massedrapsmannen Dylann Roof er tilregnelig og kan representere seg selv ved straffeutmålingen på onsdag. Roof er funnet skyldig i kirkeskytingen i Charleston i USA i 2015, hvor ni svarte kirkegjengere ble skutt og drept.

  • Kjent skyldig i rasemotivert drap

    Dylann Roof (22) er kjent skyldig i å ha drept ni svarte kirkegjengere i Charleston i South Carolina. Juryen fastslår at drapene var rasistisk motivert. 22-åringen risikerer å bli dømt til døden.

  • Roof vil føre sin egen sak i retten

    En føderal dommer har gitt Dylann Roof, mannen som er tiltalt for å ha drept ni svarte kirkegjengere i Charleston, Sør-Carolina, tillatelse til å føre sin egen sak i retten. Det melder nyhetsbyrået AP.

  • Drapsmistenkt fikk våpen ved feil

    Drapsmistenkte Dylann Roof fikk kjøpe våpen ved en feil. 21-åringen er mistenkt for å ha drept ni personer i en kirke i Charleston i USA. Roof ble blandet sammen med andre da våpenbutikken gjennomførte en bakgrunnssjekk, melder Reuters.

  • Omstridt sørstatsflagg fjernet

    Etter 54 år i flaggstangen utenfor South Carolinas kongressbygning, er nå det omstridte sørstatsflagget fjernet, etter flagget ble brukt av mannen bak massakren i Charleston. Tusenvis hadde møtt opp for å se flagget bli senket, melder AP.

    Sørstatsflagget i South Carolina ble i dag heist ned for siste gang
Sørstatsflagget i South Carolina ble i dag heist ned for siste gang
Gro Holm rapporterer fra Charlston, Sør-Carolina

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no