Nær 60 drept i nye angrep i Nigeria

Minst 58 personer er drept av bomber mot to markeder og en busstasjon i millionbyen Maiduguri nordøst i Nigeria, opplyser øyenvitner og tjenestemenn.

En mann rydder opp etter eksplosjoner i Maiduguri 07.03.2015

Fire selvmordsangrep rystet i dag Maiduguri som terrorgruppen Boko Haram prøver å få full kontroll over. Her rydder en mann opp etter eksplosjonene.

Foto: TUNJI OMIRIN / Afp

I tillegg er minst 138 personer såret. Det er flere barn blant ofrene. Maiduguri er den viktigste byen i Borno, og opprørere fra terrorgruppen Boko Haram har flere ganger tidligere forsøkt å innta byen.

Den første bomben rammet et fiskemarked og ble utløst av en kvinnelig selvmordsbomber, forteller et vitne.

– En kvinnelig selvmordsbomber eksploderte så snart hun hadde gått ut av den elektriske sykkeltaxien hun satt i, sier vitnet Abubakar Gamandi.

En halvtime senere eksploderte en bombe på et annet marked kalt Monday Market. Det første angrepet tok 18 liv, mens det andre tok 15, ifølge lokale kilder. Det er fortsatt stor usikkerhet rundt det eksakte dødstallet.

Busstasjon

Laster kart, vennligst vent...

Det var her i Maiduguri at Boko Haram ble opprettet. Nå forsøker terrorgruppen å få full kontroll over byen.

Det tredje angrepet rammet en travel busstasjon halvannen time etter det første, opplyser justiskommissær Kaka Shehu til nyhetsbyrået AFP.

– Vi fordømmer disse angrepene og viser vår kondolanse til ofrenes pårørende, sier Shehu, og beskylder Boko Haram for å stå bak.

Han mener terroristene har gjennomført angrepene som hevn for en offensiv som nigerianske og tsjadisiske styrker har gjennomført i delstaten Borno den siste tiden. De to landene har samarbeidet med Niger og Kamerun i en storstilt militæroperasjon for å stoppe Boko Haram.

De fire landene hevder de har hatt stor suksess med å stoppe Boko Haram. Men samtidig har eksperter sagt at Boko Haram kommer til å trappe opp sine angrep på sivile på grunn av offensiven som blir utført mot dem.

Massakre

Angrepene i Maiduguri skjer få dager etter at flere titall personer ble drept i en massakre i en landsby i et avsidesliggende område av delstaten. Ifølge enkelte øyenvitner ble nærmere 100 mennesker drept, mange av dem tenåringer.

– Opprørere fra Boko Haram drepte 74 menn og 20 barn fordi de ikke ville slutte seg til den ytterliggående islamistgruppa, skrev avisen Vanguard fredag.

Nettsiden Sahara Reporters har meldt at angrepet skjedde under den muslimske morgenbønnen, og at opprørerne drepte alle menn og unge gutter de kom over.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt