Nær 50 kan være drept i bombeeksplosjon på skole i Nigeria

Midt under en morgensamling på en gutteskole i byen Potiskum i Nordøst-Nigeria eksploderte en bombe.

Flere titalls ble drept i en selvmordsaksjon i Potiskum i Nigeria

Helt nordøst i Nigeria skal en selvmordsbomber ha kledd seg i skoleuniform og tatt livet av nær 50 ved en gutteskole i Potiskum.

Foto: Adamu Adamu / Ap

Brorparten av de drepte skal være studenter. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bomben, men ifølge BBC står trolig Boko Haram bak bomben som skjedde på en yrkesskole for gutter i byen.

– Vi mistenker at Boko Haram står bak, sier polititalsmann Emanuel Ojukwu.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal selvmordsbomberen som stod bak angrepet ha vært kledd i en skoleuniform.

Det er fortsatt usikkert hvor mange som har mistet livet i eksplosjonen. Ifølge en ansatt ved det lokale likhuset så skal minst 48 mennesker ha blitt drept, melder nyhetsbyrået AFP.

Noe som også bekreftes av lokalt politi.

Flere angrep mot byen

Dette området har tidligere blitt utsatt for angrep fra den islamistiske terrorgruppen. Blant annet ble minst 29 mennesker drept i en annen bombe i byen den 3. november.

I februar i år drepte væpnede menn minst 40 elever ved en kostskole i Buni Yadi, også det i delstaten Yobe. I fjor sommer ble like mange drept i et Boko Haram-angrep mot en annen kostskole i nærheten av Potiskum.

Dagens bombe føyer seg inn i rekken.

– Eksplosjonen har rammet mange elever, men jeg kan ikke si hvor mange ettersom vi nå evakuerer ofrene til sykehuset, som bare ligger 100 meter unna skolen, sier en lærer som ikke ønsker å bli navngitt.

– Vi har fraktet rundt 20 døde mennesker til sykehuset. Det er også flere som er alvorlig skadet, og jeg er sikker på at dødstallet vil stige sier en annen anonym lærer til nyhetsbyrået Reuters i dag.

Har ikke begynt å telle

En lege ved Potiskum sykehus opplyser at et stort antall elever er innlagt.

– Vi mottar fortsatt sårede. Siden vi prioriterer å berge dem, har vi ikke begynt å telle ofre, sier legen.

Det hersker kaos i og rundt skolen som ble bombet, forteller innbyggeren Adamu Alkassim. Forlatt skotøy ligger strødd rundt, og det er blod overalt.

– Elevene deltok i morgensamlingen da noe eksploderte blant dem, forteller en lærer til AFP.

Det mest omtalte skoleangrepet i Nigeria skjedde i april, da Boko Haram-krigere bortførte 276 skolejenter fra byen Chibok i delstaten Borno nordøst i Nigeria. 219 av jentene er fortsatt i de ytterliggående islamistenes fangenskap.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt