NRK Meny
Normal

Nær 20 drept i angrep i Tsjetsjenia

MOSKVA (NRK): Ifølge den tsjetsjenske presidenten Ramzan Kadyrov er sju terrorister drept i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj. I tillegg er minst ti politimenn drept i angrepet. Deriblant politisjefen i byen.

Angrep mot pressens hus i Groznyj

Det såkalte Pressens hus i Groznyj ble i morgentimene i dag angrepet av væpnede menn. Syv mennesker skal ha mistet livet.

Foto: Musa Sadulayev / Ap

Ifølge russiske medier ble tre biler stoppet i en trafikkontroll i morgentimene i dag. Det oppstod en skuddveksling og tre politimenn ble drept før de stormet en bygning der flere lokale medier holder hus.

Rundt 30 mennesker skal ha blitt skadet i angrepet, som en lokal islamistgruppe har tatt på seg ansvaret for.

Forskanset seg på en skole

President og fungerende statsminister i den russiske delrepublikken Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, sier i dag at syv terrorister, som han kaller dem, har mistet livet og at flere skal ha forskanset seg på en skole i nærheten.

– Dette var trolig en del av et større terrorangrep som var planlagt den 12. desember, sier Kadyrov videre.

Det har vært relativ rolig i Tsjetsjenia de siste månedene, og hovedstaden Groznyj er bygget opp igjen etter den blodige borgerkrigen på 90-tallet.

Borgerkrig

Tsjetsjenia erklærte seg selvstendig på begynnelsen av 1990-tallet, noe som resulterte i krig med Russland. I 1996 ble det inngått en våpenhvile.

I oktober 1999 rykket russiske regjeringsstyrker på nytt inn etter at tsjetsjenske opprørere hadde angrep naborepublikken Dagestan og gjennomført flere terroraksjoner i Russland.

Russiske styrker tok kontroll over utbryterrepublikken og lyktes etter hvert med å svekke separatistene.

Tsjetsjenia ledes nå av Ramzan Kadyrov, som står for en islamistisk politikk, men er lojal mot Russland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt