Beklager avlyttingsskandalen i alle britiske aviser

– Vi beklager. I fullsides annonser i alle hans britiske aviser ber Rupert Murdoch om forlatelse for avlyttingsskandalen. I går gikk to av hans ansatte av som følger av avsløringene.

Rupert Murdoch møtte pressen etter å ha møtt familien til avlyttings-offer Milly Dowler

Rupert Murdock ble i går møtt av pressen etter å ha møtt familien til avlyttings-offer Milly Dowler i London. I dag sto beklagelsene trykket i britiske medier.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

«Vi beklager den alvorlige ugjerningen som har funnet sted».

I annonsen, som står trykket i dagens aviser i Storbritannia, uttrykker mediemogulen anger over at det ikke ble satt igang tiltak raskere for å rydde opp i situasjonen, skriver BBC.

Beklagelse av News Corp i britiske medier

News Corps annonse som i dag finnes i samtlige av hans britiskeide aviser.

Foto: AFP/News International / Afp

Annonsen står i dag trykket i alle de nasjonale avisene i Storbritannia, inkludert hans egne The Times og The Sun - samt de rivaliserende Daily Mail, Daily Telegraph, Financial Times, Independent og The Guardian.

– Ærbødigst, Rupert Murdoch

«Jeg innser at det å beklage ikke er nok. Vårt arbeid var grunnlagt rundt ideen om at en fri og åpen presse skal være en positivt kraft i samfunnet. Vi trenger å leve opp til det»

Les også: Ber heile Storbritannia om unnskyldning
Les mer: Murdoch vil likevel forklare seg

«I de nærmeste dagene, ettersom vi tar flere konkrete steg mot å løse disse problemene og gjør opp for skadene de har ført til, vil dere høre mer fra oss».

Annonsen er undertegnet med «Ærbødigst, Rupert Murdoch».

Fredag gikk to av Murdochs ansatte av fra sine jobber i selskapet. Tidligere redaktør av den nedlagte avisen News of the World, Rebekah Brooks, sluttet - det gjorde også Les Hinton, som har sittet på toppen av hierarkiet for selskapet Dow Jones, som utgir den kjente næringslivsavisa Wall Street Journal. Dow Jones er eid av Murdochs selskap News Corp.

Les: Rebekah Brooks går av
Les også: Dow Jones-sjef trekker seg etter News of The World-skandalen

– Ville lede selskapet gjennom krisen

Da Brooks gikk av sendte hun ut en kunngjøring der hun skrev at hun ville «gjenta hvor lei meg jeg er for det vi nå vet har funnet sted».

43-åringen har arbeidet i selskapet i 22 år, men så seg nødt til å gå av etter alle avsløringene og det, etterhvert, internasjonale presset mot henne.

«Jeg har trodd på at den riktige og ansvarlige handlingen har vært å lede oss gjennom det verste i denne krisen. Men mitt ønske om å holde det gående har gjort meg til fokus i debatten. Det har avledet oppmerksomheten fra våre ærlige forsøk på å rette på problemene fra fortiden.»

Statsminister David Cameron har uttalt at beslutningen om hennes avgang var «den riktige».

Hinton, som har arbeidet sammen med Murdoch i mer enn fem tiår, uttalte etter oppsigelsen at han var «uvitende om det som tydeligvis skjedde», men følte at det var på sin plass å gå av.

«Vi beklager den alvorlige ugjerningen som har funnet sted».

I annoonsen, som står trykket i dagens aviser i Storbritannia, uttrykker mediemogulen anger over at det ikke er satt igang tiltak raskere for å rydde opp i situasjonen, skriver BBC.

– Han var ydmyk

I går møtte også Rupert Murdoch familien til avdøde Milly Dowler i London.

Dowlers telefonsvarer skal ha blitt avlyttet etter at hun forsvant i 2002. Da telefonsvareren ble full, skal journalistene i News of the World til og med ha slettet flere meldinger for å gi plass til nye. Dette skal ha forledet jentas pårørende og politiet til å tro at hun fortsatt var i live. Seks måneder senere ble hun imidlertid funnet drept.

Les mer: – Avlyttet telefonen til pårørende etter London-bombingen

Familiens advokat, Mark Lewis, kom med denne kunngjøringen etter møtet:

«Vi fortalte ham at avisene hans burde lede an og sette en standard for ærlighet og anstendighet.»

(...) «Han var ydmyk, rystet og ekte. Dette var noe som hadde nådd ham på et personlig nivå. Han beklaget seg mange ganger og holdt hodet i hendene», skriver Lewis.

SISTE NYTT

Siste nytt