NRK Meny
Normal

Mubarak innlagt på sykehus med hjerteproblemer

Tidligere president i Egypt, Hosni Mubarak er innlagt på sykehus i Sharm el-Sheikh. Mubarak skal ha fått hjerteproblemer under avhør, melder egyptisk fjernsyn.

Hosni Mubarak

Tidligere president Hosni Mubarak har hatt mange rykter rundt sin helse, men nå kommer det troverdige opplysninger om at han befinner seg på sykehus i Sharm el-Sheikh.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

Mubarak har oppholdt seg i Sharm el-Sheikh siden han gikk av som president i Egypt, og i ettermiddag kunne egyptiske medier melde at den tidligere statslederen var innlagt på det internasjonale sykehuset i byen.

Ifølge sikkerhetskildene er sykehuset strengt bevoltet av militært og sivilt politi.

Mubarak ble fratatt makten i februar etter nær 30 år som president. Han etterforskes for korrupsjon, samt drap på demonstranter under uroen i landet.

Mubarak ble innlagt på sykehus to dager etter at han ble kalt inn til avhør.

Ifølge statlig tv i Egypt skal Mubarak fått hjerteproblemer da han satt i avhør. Tv-kanalen ga ikke flere detaljer om tilstanden til den tidligere presidenten, men kunne rundt kl 21 melde at ekspresidenten var lagt inn på intensivavdelingen på sykehuset.

Les også: Mubarak kalt inn til avhør

Den tidligere presidenten skal ha slitt med helsa de siste årene, og i mars i fjor reiste Mubarak til Tyskland for å gjennomføre en galleblæreoperasjon.

Innlagt på VIP-avdelingen

– Mubarak har reist til Sharm el-Sheikh internasjonale syykehus for behandling, meldte den statlige tv-kanalen.

Senere bekreftet sykehusdirektøren til den statlige tv-kanalen at Mubarak kom til sykehuset klokken 17.

Spurt om ekspresidenten var ved god helse svarte sykehusdirektør Mohammed Fathallah:

– Temmelig

Mubarak ble innlagt på sykehusets VIP-avdeling ledsaget av sine egne livvakter. Den statlige tv-kanalen melder at sykehuset etter innleggelsen ikke tar imot andre pasienter utenom akuttbehandling.

Nettsidene til den statlige avisa Al Ahram kunne melde at den tidligere president muligens slipper å reise til Kairo for å delta i avhør etter sykehusinnlegelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt