NRK Meny
Normal

20-åring mistenkt for 79 drap i Mexico

Politiet i Mexico har pågrepet en 20-år gammel mann som de mener har 79 liv på samvittigheten. Han skal ha jobbet som leiemorder for et av narkokartellene i den belastede byen Monterrey.

Monterrey Mexico

Bevæpnet politi patruljerer gatene i Monterrey etter en skyteepisode. Byen, hvor en 20-åring nå er pågrepet for 79 drap, har side 2010 vært åsted for en blodig krig mellom narkokarteller.

Foto: Carlos Jasso / Ap

20 år gamle Juan Pablo Vazquez ble tatt av politiet da han stod på gaten og solgte narkotika sammen med en 25 år gammel kvinne, ifølge det mexicanske magasinet Proceso.

I løpet av avhør skal han ha innrømmet å stå bak 45 drap.

Politiet mener imidlertid at han kan knyttes til så mange som 79 drap, som for det meste skal ha skjedd i 2012, ifølge Reuters.

I tillegg er 20-åringen siktet for narkotikaforbrytelser.

– Begynte som informant

Vasquez skal ha begynt sin kriminelle løpebane allerede som 15-åring, ifølge politiet.

Først skal han ha jobbet som informant for et narkotikakartell, senere som narkotikalanger, og til slutt som leiemorder.

Monterrey er Mexicos tredje største by, med over fire millioner innbyggere. Den har siden 2010 vært åstedet for en blodig krig mellom flere narkokarteller.

Man antar at 100.000 personer er blitt drept i gjengrelatert kriminalitet i Mexico siden 2007. Militæret er satt inn i krigen mot de store narkokartellene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt