Miss Venezuela skutt og drept foran sin 5 år gamle datter

Tidligere Miss Venezuela og hennes eksmann ble skutt og drept foran øynene på deres fem år gamle datter.

Miss Venezuela 2004

Drapet på 29 år gamle Monica Spear skjedde under en ferie i hjemlandet Venezuela.

Foto: ANDREW ALVAREZ / Afp

29 år gamle Monica Spear og hennes 39 år gamle eksmann ble drept under et ransforsøk på motorveien mellom Puerto Cabello og Valencia i det sentrale Venezuela tirsdag. Parets fem år gamle datter overlevde, men ble skutt i leggen.

Spear har jobbet som såpeoperaskuespiller og bodd i USA etter at hun vant missetittelen i 2004. Angrepet skjedde under en ferie i hjemlandet.

Farligste landet i Latin-Amerika

Venezuela regnes for å være det voldeligste landet i Latin-Amerika. I følge tall fra myndighetene ligger drapsraten på 39 per 100 000 innbyggere, men frivillige organisasjoner i landet mener det riktige tallet er dobbelt så høyt. Uansett er denne drapsraten en av de høyeste i verden.

President Nicolas Maduro har erklært kampen mot kriminaliteten som sin oppgave nummer en, men ifølge opposisjonen er han langt fra å lykkes. De hevder regjeringens plan for å bekjempe kriminaliteten ikke gjør noe med kjerneproblemet, nemlig et korrupt rettssystem og politifolk som selv er involvert i handlingene.

I august i fjor ble 30 000 overvåkingskameraer satt opp i hele landet for å bekjempe den omfattende kriminaliteten.

Miss Venezuela drept

Spear har jobbet som såpeoperaskuespiller og bodd i USA etter at hun vant missetittelen i 2004.

Foto: Reuters

Høyeste inflasjon i Latin-Amerika

Siden han overtok etter at president Hugo Chávez døde i april i fjor, har president Maduro stått overfor en lang serie økonomiske problemer, inkludert mangel på basisvarer, stadig langsommere vekst og Latin-Amerikas høyeste inflasjon på hele 56 prosent.

Mandag kunngjorde derfor presidenten at minstelønnen vil bli hevet med 10 prosent for å holde tritt med inflasjonen. Det vil si at den nå tilsvarer 519 dollar i måneden.

Regjeringen hevder det er den høyeste minstelønnen i Latin-Amerika, men det er bare hvis man bruker den offisielle vekslingskursen på valutaen «Bolívar.» Bruker man svartebørskursen, som i større grad reflekterer valutaens reelle verdi, blir minstelønnen bare en tidel av den offisielle.

Observatører sier at den høye inflasjonen skyldes rigid valutakontroll og pristak, men myndighetene skylder på privatsektoren som angivelig fører krig mot den sosialistiske staten.

SISTE NYTT

Siste nytt