Miss Thailand støttet kupp - mister krone

– Jeg er så sint på alle disse onde aktivistene. De burde henrettes, skrev Thailands misse-dronning Weluree Ditsayabut (22) på sin Facebook-side mens demonstrasjonene raste i Bangkok. Nå har en storm i sosiale medier tvunget henne til å gi tiaraen videre.

THAILAND-POLITICS/MISSUNIVERSE Miss Universe Thailand Weluree Ditsayabut, 22, speaks during a news conference at Renaissance Hotel in Bangkok

Miss Universe Thailand, Weluree Ditsayabut, kunngjør at hun trekker seg på en pressekonferanse i Bangkok.

Foto: STRINGER / Reuters

Det er bare en måned siden Weluree Ditsayabut (22) vant Thailands mest prestisjefulle missekåring. Etter planen skulle hun representere hjemlandet i den internasjonale Miss Universe-finalen senere i år.

Men det var før hun tok side i den opprivende politiske striden i Thailand som kulminerte i militærkuppet den 22. mai.

– Jeg blir så sint på alle disse onde aktivistene, skrev Weluree med henvisning til rødskjortene, som støttet den nå avsatte Shinawatra-regjeringen.

– De burde henrettes alle sammen, fortsatte hun.

Les: – Valg om ett år i Thailand

Storm i sosiale medier

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og i flere uker har Weluree blitt hetset på sosiale medier. Enkelte har også rettet skytset mot hennes utseende, og ment at hun var for tykk for konkurransen, noe som skal ha falt familien ekstra tungt for brystet. «Du ser ut som en vandrende øltønne», var en av kommentarene på en side opprettet mot Miss Universe-kandidaten på Facebook.

THAILAND-POLITICS/MISSUNIVERSE Miss Universe Thailand Weluree Ditsayabut, 22, weeps during a news conference at Renaissance Hotel in Bangkok

Ofrer seg: Weluree Ditsayabut trekker seg som Miss Universe-kandidat under en tårevåt pressekonferanse etter en storm av kritikk i sosiale medier.

Foto: STRINGER / Reuters

– Familien var lykkelig da jeg vant, men etter all kritikken vi har fått er de ikke så lykkelige lenger, sier hun til storavisen Bangkok Post.

– Jeg forstår at jeg er en offentlig person, men å se min egen mor så ulykkelig, det kan jeg ikke bære.

På en følelsesladet pressekonferanse på Hotell Renaissance i Bangkok igår kunngjorde hun at misse-eventyret, for hennes del, er over:

– Jeg har bestemt meg for å ofre min status som Miss Universe Thailand, fortalte hun mens tårene rant.

Det er fortsatt uklart om kandidat nummer 2 i konkurransen, Pimbongkod Chankaew, kan overta Welurees plass. Nylig har det dukket opp bilder på internett der hun kysser en mann, noe som er i strid med regelverket.

– I fremtiden blir vi nødt til å granske bakgrunnen til kandidatene langt grundigere, og også gå gjennom alle deres uttalelser i sosiale medier, sier Pranome Thavarej i Miss Universe Thailand.

Fastlåst konflikt endte i kupp


Thailand har vært låst i en bitter strid mellom de såkalte gul- og rødskjortene i nesten ti år. Rødskjortene støtter Shinawatra-klanen som har vunnet hvert eneste valg i Thailand siden 2001, og som har stor støtte i de nordlige og sørøstlige provinsene. Gulskjortene består av Bangkoks middel- og overklasse og deres støttespillere i den thailandske hæren, som anklager Shinawatra-familien for å være fullstendig korrupte.

28 mennesker døde i opptøyene frem mot kuppet 22. mai. Men nå har den betente politiske striden også splittet sin første missekonkurranse.

Les: Thailands skjøre demokrati

Thailand Beauty Queen Resigns Weluree Ditsayabut, Pimbongkod Chankaew, Sunnanipa Krissanasuwan

Den gang da: Weluree Ditsayabut (midten) feirer seieren den 17. mai. Til venstre Pimbongkod Chankaew som kom på 2. plass, men som kan bli diskvalifisert for å ha kysset en mann. 3. plass Sunnanipa Krissanasuwan (til høyre) kan rykke opp.

Foto: Str / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt