Minst 69 personer drept i Bagdad

Ifølge sikkerhetskilder er 69 personer drept i fire ulike angrep nord i Bagdad i dag.

Bilbombe i Irak

BILBOMBE: Utenfor et marked i Sadr nordøst i Bagdad ble 18 personer drept og 35 skadet av en bilbombe.

Foto: KHALID AL-MOUSILY / Reuters

Terrorgruppa IS har gått ut og sagt at de står bak dagens mest dødelige angrep i et nabolag nordøst i Bagdad, skriver nyhetsbyrået AP. Her eksploderte en bilbombe utenfor et travelt marked.

Da folk samlet seg for å hjelpe ofrene, sprengte en selvmordsbomber seg selv i lufta, ifølge en politikilde. 34 personer ble drept og 75 ble skadet.

Tre ulike angrep

Like etter dette angrepet sprengte en ny bilbombe ved et frukt- og grønnsakmarked i det sjiamuslimske nabolaget Dora. Åtte personer ble drept og 22 ble skadet, ifølge en annen politikilde som har snakket med AP.

Det tredje angrepet skjedde også ved et marked i et sjiadominert nabolag, øst i byen. Her ble 18 personer drept og 35 skadet.

Ved 15-tiden i ettermiddag smalt nok en bombe, denne gangen ved en restaurant nordøst i Bagdad. Her ble ni personer drept og 18 skadet.

Bomber i Bagdad

ANGREP: Flere markeder ble bombet under dagens angrep i Iraks hovedstat Bagdad. 69 personer drept.

Foto: AHMAD AL-RUBAYE / Afp

Blodig uke i byen

Dødstallene har steget i løpet av dagen, og de første meldingene gikk ut på at 18 mennesker var drept.

Bare i løpet av den siste uka er nesten 200 personer drept i angrep i og rundt Bagdad. Offentlige plasser i sjiadominerte områder er svært attraktive mål for sunnimuslimske militser i Irak. Sunnimuslimske opprørere forsøker å undergrave regjeringens innsats for å opprettholde sikkerheten i hovedstaden.

Siden sommeren 2014 har IS kontrollert betydelige områder nord og vest i Irak, inkludert landets nest største by Mosul. I angrepene IS hevder de står bak i Irak den siste uka, er 140 personer drept.

SISTE NYTT

Siste nytt