NRK Meny
Normal

Minst 50 drept på volleyballkamp

En selvmordsbomber tok livet av minst 50 mennesker på en volleyballkamp i Afghanistan.

Laster kart, vennligst vent...

Sør for Kabul i Paktia-provinsen sprengte en selvmordsbomber seg selv i luften og tok livet av minst 40 andre mennesker.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Sivile drept

Angrepet skjedde i Pakita provinsen i den østlige delen av det borgerkrigsherjede landet, og minst 50 mennesker ble såret.

– Angrepet skjedde midt under en finale i en lokal volleyballturnering og de fleste drepte og skadde var sivile, sier Mukhles Afghan som jobber for de lokale styresmaktene i provinsen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Selvmordsbomberen kom kjørende på en motorsykkel og sprengte seg selv midt i folkemengden, sier viseguvernøren i Pakita Attaullah Fazli.

Situasjonen i Afghanistan har gått fra vondt til verre de siste årene og spesielt hovedstaden Kabul har vært rammet av mange selvmordsangrep.

Angrepet skjer samme dag som den afghanske nasjonalforsamlingen godkjente sikkerhetsavtaler med USA og NATO, noe som gir utenlandske soldater lov til å bli i landet etter årsskiftet.

USA blir

I går ble det kjent at USAs president Barack Obama undertegnet en ordre som åpner for at amerikanske styrker vil bli i landet og føre en mer offensiv kamp mot Taliban enn tidligere bestemt.

I mai lovet Obama at alle de amerikanske styrkene skulle trekkes ut og at kun 9800 soldater skulle være igjen for å lære opp afghanske soldater og jakte «restene av Al Qaida».

Nå ser det ut til at de amerikanske styrkene blir i landet lenger, mens NATO avslutter sitt oppdrag ved årsskiftet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt