Normal

Minst 18 barn døde i skolekollaps

En skole har kollapset i delstaten Uttarakhand nord i India.

– Så langt har vi klart å få ut 18 døde barn, men vi søker fortsatt etter flere ettersom det antas at det også skal ha vært andre inne i skolen da den kollapset, sier Piyush Rautela, som leder katastrofearbeidet i Uttarakhand, til nyhetsbyrået AFP.

Så langt skal seks barn ha blitt reddet levende ut, skriver BBC. Redningsarbeidere leter fremdeles etter barn og lærere som kan ligge under ruinene.

26 barn inne i skolen

Årsaken til kollapsen skal ha vært det kraftige regnværet under årets monsun. Regntiden varer som regel fra juni til september.

Sarsawati Sishu Mandir-skolen som kollapset lå i landsbyen Sumgarh i Bageshwar-distriktet i Uttarkhand. Taket kollapset da 26 barn var inne i skolebygningen. Alle ble begravd under ruinene, opplyser Dehradun-avdelingen av Indias Disaster Management and Mitigation Centre (DMMC).

Fra lokale kilder får AFP opplyst at det kan ha vært så mange som 35 barn og seks lærere i bygningen. De melder også at det skal ha vært minst 18 barn som er funnet døde.

Vanskelig redningsarbeid

På grunn av en jordskred på en vei omtrent sju kilometer fra skolen har redningsarbeidere og politi hatt problemer med å komme frem, skriver avisene the Times of India og NDTV.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua er det beordret en granskning av hvordan ulykken var mulig.

Uttarakhand ligger nord i India, og grenser mot Kina og Nepal. Det er her Ganges og Yamyuna, hinduenes to mest hellige elver, har sine utspring. Dehradun er delstatens største by.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt