Minst 11 drept av bombe i St. Petersburg

– 11 personer er drept og 47 er skadd i en eksplosjon på metroen i St. Petersburg, opplyser Den nasjonale antiterrorkomiteen i Russland.

Eksplosjon i St. Petersburg

VIDEO: Dramatisk på metrostasjon i St. Petersburg.

Myndighetene var først ute og kalte eksplosjonen for terrorangrep, men har senere gjort det klart at årsaken til eksplosjonen ikke er klar. Statsminister Dimitrij Medvedev har imidlertid sagt at det er snakk om terror.

Ved 18-tiden norsk tid melder komiteen som leder etterforskningen av eksplosjonen at de formelt etterforsker saken som terror.

Det er nå funnet en udetonert bombe på T-banestasjonen Plosjtsjad Vosstanija i St. Petersburg, nær stasjonen der det eksploderte tidligere mandag, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

To personer er etterlyst for å ha plassert ut bombene, melder Interfax.

Gjenstand eksploderte

Selskapet som driver metroen opplyser at en hjemmelaget bombe eksploderte inne i en T-banevogn. Det skal være metrolinjen mellom Sennaja Ploshchad og nærliggende Teknologisk institutt stasjon som er rammet, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Laster kart, vennligst vent...

Tre metrostasjoner ble umiddelbart stengt etter eksplosjonen. Rett etter ble hele metronettet i St. Petersburg stengt.

.

St Petersburg metro

Folk på gaten utenfor metro stasjonen i St. Petersburg.

Bilder fra både nyhetsbyråer og på sosiale medier viser sårede personer og en skadd T-banevogn.

Blod på klær etter eksplosjon på metro

En mann med blodige klær etter eksplosjonen.

Foto: STRINGER / Reuters

Putin i byen

Russlands president Vladimir Putin som er i byen er informert om hendelsen. Han sier de nå undersøker alle mulige årsaker til hendelsene, men at terrorisme er den mest trolige årsaken siden eksplosjonene sjedde i metrosystemet.

Laster Twitter-innhold

Ifølge Moskva Times er hele metrosystemet i St. Petersburg nå steng etter eksplosjonene. Det innføres også ekstra sikkerhetstiltak rundt metrostasjonene.

RUSSIA-BLAST/METRO

En såret blir ført bort på båre.

Foto: ANTON VAGANOV / Reuters

Det norske utenriksdepartementet opplyser at det ikke er noe som tyder på at norske statsborgere ble rammet av eksplosjonen.

– Vi jobber med å skaffe oss oversikt over situasjonen, men har foreløpig ingen indikasjoner på at norske statsborgere ble direkte rammet, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Lunde. Hun anbefaler nordmenn i byen til å ta kontakt med sine pårørende og fortelle at de har det bra.

Frankrike høyner sikkerheten

Franske myndigheter opplyer at de vil etter ekplosjonen på metroen i St. Petersburg.

RUSSIA-BLAST/METRO

En såret blir hjulpet bort av ambulansepersonell.

Foto: STRINGER / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt