Masseslagsmål i Tyrkias nasjonalforsamling

Tyrkiske folkevalgte fra regjeringspartiet og opposisjonen barket på ny sammen i voldsomt håndgemeng i parlamentet i Ankara.

Tyrkiske folkevalgte fra regjeringspartiet og opposisjonen barket på ny sammen i voldsomt håndgemeng i parlamentet i Ankara.

SE VIDEO: TV-bilder viser dresskledde menn fra regjeringspartiet AKP i masseslagsmål med politikere fra det kurdervennlige partiet HDP i et tettpakket komiterom.

Det er svært opphetet stemning i nasjonalforsamlingen, der frontene har hardnet ytterligere til den siste tiden på grunn av regjeringens forslag til grunnlovsendring.

Flere tok frem mobilen og filmet dramet da folkevalgte fra regjeringspartiet AKP og det kurdervennlige partiet HDP barket sammen i parlamentet i den tyrkiske hovedstaden mandag ettermiddag, melder CNN Türk.

Politikerne i parlamentets grunnlovskomite dyttet og slo hverandre med knyttet neve etter en heftig debatt om forslaget om å frata parlamentsmedlemmer immunitet fra straffeforfølgelse.

En av de verste kampene

Bildene viser flere dresskledde menn som hopper over bord og stuper ned i en gruppe politiske rivaler på den andre siden av bordet.

Vannflasker og andre objekter fløy gjennom rommet i det som omtales som en av de verste kampene noen gang i Tyrkias nasjonalforsamling.

Ifølge Hurriyet ble flere representanter skadd etter masseslagsmålet. Ifølge avisen fikk Idris Baluken, sjefen for HDPs parlamentsgruppe, skulderen ut av ledd under basketakene.

Vil frata politikere immunitet

Parlamentsmøtet i Ankara har blitt utsatt tidligere, også da etter at representanter av de to partiene gikk løs på hverandre. Bakgrunnen for krangelen er et AKP-forslag om å frata politikere immunitet.

President Recep Tayyip Erdogan og hans parti AKP har den sist tiden presset på for å få prokurdiske politikere straffeforfulgt. De sistnevnte anklages for å støtte den forbudte PKK-geriljaen, som slåss for økt kurdisk selvstyre sørøst i Tyrkia.

HDPs politikere mener på sin side at regjeringspartiet ønsker å få gjennom dette forslaget – for å kunne straffeforfølge medlemmer av det prokurdiske partiet.

Basketak i nasjonalforsamlingen i

BASKETAK: Også forrige uke var det basketak i nasjonalforsamlingen i Ankara mellom opposisjonspolitikere og medlemmer av regjeringspartiet AKP.

Foto: STRINGER / Reuters/NTB Scanpix

SISTE NYTT

Siste nytt