Hopp til innhold

Marte (24) takker for støtten

– Repsonsen har vært enormt støttende, sier 24 år gamle Marte Deborah Dalelv som ble kastet i fengsel i Dubai for å ha anmeldt en voldtekt.

Marte Deborah Dalelv

Marte Deborah Dalelv (24) ble kastet i fengsel i Dubai etter å ha anmeldt en voldtekt.

Foto: Privat

– Støtten fra familien, venner og ukjente er helt overveldende. Det varmer så mye, sier den norske 24-åringen til NRK.

Hun var lenge usikker på om hun ville gå ut med saken sin i media.

– Men jeg tenkte at nå har jeg virkelig ingenting å tape. Nå har mange sendt meg lykkeønskninger. Det er helt fantastisk.

– En ukjent mann har skrevet at han ville at jeg skulle vite at han hadde lest om meg. Og at han tok fullstendig avstand fra det som har skjedd med meg i Dubai. Han syns det er avskyelig. Det varmer veldig, sier Dalelv.

NRK-reporter Tom Nilssen snakket med Marte Dalelv.

Se Skype-intervjuet med Marte Deborah Dalelv

– Trodde dommen var en spøk

24 år gamle Marte Deborah Dalelv er dømt til 16 måneders fengsel i Dubai for å ha hatt sex utenfor ekteskapet, for å ha drukket alkohol og for å ha avgitt falsk forklaring til politiet. Hun ble kastet i fengsel da hun anmeldte en voldtekt til politiet.

Etter tre dager fikk hun ringt hjem til foreldrene sine, som igjen kontaktet ambassaden i håp om at de kunne hjelpe datteren. Dalelv slapp ut av fengsel, men uten pass og penger.

Etter en tid ble hun tiltalt. Denne uken kom dommen. Et år og fire måneder i fengsel.

– Det var jo et sjokk. Jeg trodde det var en spøk med en gang. Det virket ikke som noen hadde trodd på noe av det jeg hadde forklart. Hele verden min raste, sier Dalelv.

Hadde fått skoleplass

Ankesaken kommer opp 5. september. Nå har hun status som «wanted» i Dubai. Det betyr at hun kan bli pågrepet og satt i fengsel hvis hun kommer i kontakt med politiet.

– Egentlig skulle jeg begynt på skole i Oslo til høsten. Jeg har kommet inn på skole og hadde skaffet meg en leilighet å bo i.

Nå konsentrerer hun seg om å ta en dag om dagen.

– Jeg tør ikke håpe for mye, men vil jo selvsagt gjerne bli frifunnet eller få en mildere dom. Enn så lenge tar jeg en dag av gangen, avslutter 24-åringen.

SISTE NYTT

Siste nytt