Ifølge New York Times oppsøkte mannen Mount Sinai-sykehuset på søndag. Han hadde da symptomer som ligner de man får dersom man er smittet av ebola. Det vil si blant annet høy feber og magesmerter.
Mannen hadde vært på reise i et vestafrikansk land for kort tid siden, men ytterligere detaljer er ikke kjent.
Leger ved Mount Sinai Hospital mener det er mest sannsynlig at mannen ikke har den fryktede sykdommen. Grundige tester blir likevel gjennomført for å finne ut hva som feiler ham.
Holdes isolert
En talsperson for sykehuset, Dorie Klissas, sier de ønsker å beskytte mannens identitet, og derfor ønsker de ikke å si noe om hvilket land mannen hadde vært i, hva slags jobb han har og om han har vært i kontakt med ebola-smittede personer.
Klissas sier mannen nå holdes isolert, og at det er tatt blodprøver for å forsøke å slå fast om mannen er smittet av det fryktede viruset, men hun ønsker ikke å si noe om når resultatet fra prøvene vil være klart.
– Alle nødvendige tiltak blir satt i verk for å ivareta sikkerheten til våre pasienter, ansatte og besøkende, sier Klissas.
- Les også: Seks spørsmål og svar om ebola
- Les også: USA skal teste ebola-vaksine på mennesker
Ian Michaels, en talsmann for helsemyndighetene i New York, sier til New York Times at også en annen person ble isolert på et sykehus i byen i forrige uke. Også han vise tegn på ebola, men det viste seg at han ikke var smittet.
FORSØKER Å HINDRE SMITTE: Kampen mot ebola pågår for fullt. Bildet viser smitteverntiltak på flyplassen i Lagos i Nigeria.
Foto: Sunday Alamba / ApHelsearbeidere smittet
I tillegg er det fra tidligere kjent at to amerikanske hjelpearbeidere er blitt smittet. Begge arbeidet i områdene i Vest-Afrika som er rammet av epidemien. En er fløyet tilbake til USA og innlagt på sykehus, mens den andre er ventet til hjemlandet i løpet av tirsdag.
- Les også: Oppdaget ebola – ser ingen grunn til panikk
- Les også: – Grunn til å tro at viruset sprer seg, dessverre
Minst 887 mennesker har så langt mistet livet i ebola-utbruddet som har rammet Guinea, Liberia og Sierra Leone. Kampen om å hindre smitte pågår for fullt og i Liberia har myndighetene nå beordret at personer som dør av viruset må kremeres.
Setter inn soldater
BEHANDLER SYKE: Det finnes ikke medisiner mot ebola, men på dette behandlingshjemmet i Monrovia i Liberia får flere hjelp til å lindre smerten.
Foto: HANDOUT / ReutersI tillegg er det klart at flere hundre soldater sendes ut for å håndheve sperringer rund områder som er rammet av ebola i Sierra Leona og Liberia.
Lange kolonner med militærkjøretøyer kjørte soldater og helsearbeidere til Sierra Leones østligste områder, der det er høyest tetthet av smittetilfeller. Her skal soldatene håndheve sperringene rundt nabolagene som er satt i karantene. Områdene vil få matforsyninger og helsearbeiderne får bevege seg fritt, opplyser hæren.
I Liberia har politiet satt opp kontrollposter og veisperringer i de rammede områdene i Lofa fylke. Ingen får reise ut av områdene som er satt i karantene.
Så langt er 1.603 mennesker smittet i de vestafrikanske landene Liberia, Sierra Leone og Guinea