Mali: Skyting ved presidentpalasset

I Malis hovedstad Bamako har soldater som har brutt ut fra regjeringshæren i kveld angrepet presidentpalasset. Vitner forteller om intens skyting i området rundt palasset.

Mali Unrest

I Bamako har folk tent på bildekk for å vise støtte til soldatene som omringer presidentpalasset.

Foto: Harouna Traore / Ap

Tidligere på dagen okkuperte de den statlige kringkasteren og omringet presidentpalasset.

Soldatene er misfornøyde med myndighetenes håndtering av tuaregopprøret nord i det vest-afrikanske landet, som har krevd mange menneskeliv og tvunget 200.000 mennesker på flukt den siste tiden. De sier de mangler våpen og ressurser til å stå imot tuareg-opprøret i Sahara-ørkenen nord i Mali.

Nyhetsbyrået Reuters melder at malisk TV nå er på lufta igjen, etter at programmene har vært avbrutt i flere timer. TV-stasjonen har annonsert at de vil komme med en erklæring fra de militære om kort tid.

– Ikke kupp

Tidligere på dagen var maliske fallskjermjegere utplassert ved regjerings-bygningene, men ble omdirigert til presidentpalasset for å forsvare president Mamadou Toumani Toure.

Presidentens talsmenn har benektet at det er snakk om et militærkupp, og hevdet at det dreier seg om mytteri blant regjeringssoldater som nekter å reise til fronten i nord.

En tjenestemann i forsvarsdepartementet i Bamako sier imidlertid til Reuters at de ikke er tvil om at det dreier seg om et kuppforsøk. Tjenestemannen forsikrer at presidenten er i god behold på et sikkert sted.

Misnøyen sprer seg

En offentlig tjenestemann fra Gao i nordøst-Mali sier ifølge nyhetsbyrået AFP at regjeringssoldater der også har avfyrt skudd i lufta for å markere misnøye med myndighetene.

Soldatenes aksjon skal ha blitt utløst av at forsvarsministeren besøkte en militærforlegning 15 kilometer nord for Bamako.

- Ministeren fortalte soldatene at forhandlingene gikk dårlig, og de klaget over håndteringen av krisen i nord, forteller en militærkilde.

SISTE NYTT

Siste nytt