Malaysia Airlines tas av børs

Flyselskapet Malaysia Airlines vil bli tatt av børs i forkant av en omfattende omstrukturering, ifølge selskapets hovedaksjonær.

Malaysia Airlines

TO TRAGEDIER PÅ KORT TID: I begynnelsen av mars forsvart et Malaysia Airlines fly på vei fra Kuala Lumpur til Beijing sporløst. Litt senere ble et annet passsjerfly, MH17, trolig skutt ned over Ukraina.

Foto: EDGAR SU / Reuters

Bakgrunnen for omstruktureringen av selskapet er de to katastrofene som har rammet Malaysia Airlines i år.

Et fly på vei fra Kuala Lumpur til Beijing forsvant sporløst i begynnelsen av mars med 239 personer om bord, mens flygningen MH17 trolig ble skutt ned over Ukraina. 298 personer ble drept.

Selskapets hovedaksjonær Khazanah Nasional, som eier 70 prosent av aksjene, ønsker nå å kjøpe ut de andre aksjonærene og utarbeide en plan for omstruktureringen innen utgangen av måneden.

Ifølge Khazanah må selskapet, som tidligere hadde et godt rykte for å være et sikkert flyslskap, gjennom en fullstendig gjennomgang for å overleve i bransjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ukraina

VRAKRESTER: En mann står ved vrakrestene av det malaysiske flyet MH17 øst i Ukraina. Det har de siste dagene vært harde kamper mellom den ukrainske hæren og prorussiske opprørere i området der flere ble drept.

Foto: BULENT KILIC / Afp

– Hver dag som går tærer på ryktet

I tillegg til de tragiske ulykkene i år, har Malaysia Airlines slitt med økende konkurranse fra andre flyselskaper.

– Hver dag som går tærer på Malaysia Airlines rykte og økonomi, sier Shukor Yusof. en malaysisk flyanalytiker i Endau Analytics til AFP.

Kutt i internasjonale ruter, antalle ansatte eller salg av fly er noen av tiltakene som det spekuleres i kan være noe av svaret for å få Malaysia Airlines i rute. Selskapet har 19500 ansatte per i dag.

Savnet

VENTER PÅ SVAR: Snart seks måneder etter at MH370 forsvant venter de pårørende på å finne ut hva som skjedde med sine kjære.

Foto: WANG ZHAO / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt