Maduro-besøk på luksuriøs restaurant skaper harnisk i kriserammede Venezuela

Mens venezuelanere knapt har råd til mat, spiste landets president Nicolás Maduro på luksusrestaurant i Tyrkia. Det skapte sinne i hjemlandet.

VENEZUELA-CURRENCY/

Maduro bekreftet mandag besøket på den luksuriøse restauranten. Befolkningen i Venezuela har gått ned 11 kilo i snitt som følge av krisen i landet, og mange reagerer på at presidenten valgte å spise så fornemt når landet sliter så tungt.

Foto: HANDOUT / Reuters

– Mens venezuelanere lider og dør av sult, nyter Nicolás Maduro og Cilia (hans kone red.anm.) en av verdens dyreste restauranter – alt for penger stjålet fra det venezuelanske folket, skriver opposisjonsleder og tidligere leder av nasjonalforsamlingen i Venezuela, Julio Borges, på Twitter tirsdag.

På vei hjem fra Kina, hvor han og kona hadde vært for å styrke «samarbeid og produktive investeringer», stoppet president Maduro i Istanbul for å spise rødt kjøtt hos den tyrkiske kjendiskokken Nusret Gokce.

Befolkningen sulter

Oljerike Venezuela er i dyp krise og sliter med skyhøy inflasjon, dyp fattigdom, økende kriminalitet og arbeidsledighet, samt mangel på medisiner og basisvarer.

64 prosent av befolkningen har i en universitetsundersøkelse svart at de har gått ned betydelig i vekt, i snitt 11 kilo, som følge av matmangelen i landet, skriver Reuters.

Antall underernærte barn i landet har nådd rekordnivåer og over 2,3 millioner mennesker har forlatt Venezuela siden 2014.

Rødt kjøtt er en av mangelvarene i Venezuela. Derfor var det ikke rart at det skapte reaksjoner da videoene fra det luksuriøse måltidet havnet på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold

Kjøttstykker til flere tusen kroner

Video fra måltidet viser hvordan Gokce, også kjent som «Salt Bae» for måten han drysser salt over rettene sine på, varter opp Maduro og hans kone på restauranten Nusr-Et ved å skjære opp kjøttet på sin særegne måte.

Kokken la ut tre videoer av presidentens besøk, men slettet dem senere. De ble imidlertid fort spredt på sosiale medier og flere brukere la dem ut igjen.

Gokce eier flere luksuriøse restauranter i USA, Tyrkia og Midtøsten, og videoer av ham som skjærer kjøtt og salter stykkene etterpå er sett av millioner. Ifølge Reuters koster noen av kjøttstykkene på restauranten hans flere tusen kroner.

Laster Twitter-innhold

I den ene videoen kan man høre Maduro si at «dette opplever man bare én gang i livet». I en annen røyker han en sigar som han tar opp fra en eske med hans navn på.

På en statlig TV-kanal mandag, bekreftet Maduro at han hadde besøkt restauranten.

– Nusret kom til oss. Vi pratet, hadde det hyggelig. Han elsker Venezuela, sa Maduro. Ifølge BBC.

Reuters har forsøkt å få en kommentar fra Gokce, men han har ikke svart på henvendelsen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne russiske vinen er det ingen grunn til å spytte ut

Nylig havnet to russiske vinprodusenter på en liste over de 50 beste i verden. Og russiske viner gjør det godt i internasjonale tester. Det skjer noe spennende i Russlands vinkjellere.