NRK Meny
Normal

Må sitte fengslet til tirsdag

Nordmannen som er arrestert for barnedrap på Filippinene, må fortsatt sitte fengslet til neste tirsdag, selv om det føderale politiet i landet har avdekket at han og hans filippinske forlovede har alibi.

Sven-Erik Berger og Karen castro Esdrelon

Både den norske 49-åringen fra Kongsberg og hans 24 år gamle forlovede nekter for å ha drept Ellah Joy Pique på øya Cebu.

Foto: Anders Magnus / NRK

Anders Magnus

– Det er nå bevist at vi er uskyldige, det gjenstår bare papirarbeid. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor vi fortsatt må sitte fengslet, sier Kongsberg-mannen Sven-Erik Berger til NRK.

I går ble det kjent at det filippinske nasjonale politiet, NBI, har gjennomført en egen etterforskning.

I motsetning til det lokale politiet har NBI fått bekreftet at Berger og hans filippinske forlovede Karen Esdrelon har alibi for det tidspunktet seks år gamle Ellah Joy ble kidnappet utenfor skolen sin.

Den unge filippinske jenta skal ha blitt lokket inn i en svart bil av en en vestlig mann og en filippinsk kvinne. Morgenen etter ble hun funnet død nedenfor en klippe ved stranda. Ellah Joy ble funnet naken i en sekk og var påført blåmerker og et kutt i hodet.

Den norske 49-åringen og hans 24 år gamle forlovede har hele tiden nektet for å ha drept Ellah Joy og sier de har flere vitner og bildebevis som viser at de ikke kan knyttes til drapet på førsteklassingen.

– Jeg er utrolig takknemlig for at det nasjonale politiet NBI er satt inn. De har gjort en kjempejobb og har fulgt i våre fotspor og sjekket at alt vi har sagt er korrekt, sier Berger til NRK.


Lokal politiet er overbevist om skyld

Til tross for at paret har alibiet i orden, må de likevel sitte i fengslig forvaring i alle fall til tirsdag i neste uke, forklarer deres advokat Salvador Solima.

Han skal legge fram motbevisene for retten på mandag, og dagen etter blir det en rettslig høring om bevisene.

Det lokale politiet står fortsatt på at de har arrestert de skyldige for barnedrapet.

Berger og Esdrelon hadde i går besøk av representanter for norske myndigheter, som blant annet hadde med seg norsk melkesjokolade og hygieneartikler.

Begge sliter med mindre helseproblemer, og advokaten forsøker nå å få ordnet en legesjekk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt