- Overvåkingsbilder gir paret alibi

Overvåkingsbilder fra hotellet viser at Sven-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon sjekket inn i samme tidsrom som da en seks år gammel jente ble bortført og senere drept.

Sven-Erik Berger og Karen castro Esdrelon

Både en språkskole og hotellvideokameraer skal nå ha gitt Sven-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon alibi for bortføringstidspunktet.

Foto: Anders Magnus / NRK

Sikkerhetssjefen ved hotellet deres i Cebu på Filippinene har gått gjennom overvåkingsvideoer fra tirsdag ettermiddag i forrige uke, da Ellah Joy Pique ble bortført og senere drept.

- Jeg har sett gjennom overvåkningsbildene og kan bekrefte at paret sjekket inn klokken 16.45 tirsdag 8. februar, sier ansvarlig for sikkerheten Jonathan F. Ho til VG Nett.

Les alle NRKs saker om barnedrapet på Filippinene

Har fått se videoer

Også kommunikasjonssjefen ved hotellet bekrefter innsjekkingstidspunktet.

Seksåringen Ellah Joy Pique skal ha blitt bortført mellom klokka 16 og 17 fra Minglanilla, som er to timer unna Hotel Waterfront.

Denne informasjonen kan bidra til å renvaske paret, som er siktet for å stå bak kidnappingen og drapet på den lille jenta.

VG Nett skriver også at Filippinenes svar på FBI også har fått se utdrag av opptakene, noe også Cebu Daily News skriver.

Parets advokat ber nå om at Berger og Esdrelon løslates snarest.

Språkskole gir også alibi

Tirsdag ble det klart at den norske språkskolen på Cebu gir norske Sven-Erik Berger og forloveden alibi i barnedrapssaken . Skolen opplyser at politiet ikke har avhørt noen derfra i saken.

Skoleledelsen hevder at paret var på skolen på ettermiddagen da den seks år gamle jenta Ellah Joy Pique ble kidnappet.

Seks vitner ved skolen har sagt seg villige til å vitne i en eventuell rettssak, ifølge mannen som driver språkskolen. Han er helt sikker på at politiet har pågrepet feil personer, og mener de ikke har gjort jobben sin. Av sikkerhetsmessige årsaker ønsker ikke mannen å stå frem med navn.

SISTE NYTT

Siste nytt