Nye spor i drapssaken på Filippinene

Politiet på den filippinske øya Cebu har gjort nye funn i etterforskningen av drapet på Ellah Joy Piquet (6).

Det norsk-filippinske paret vert intervjua på Cebu

Sven-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon er sjekket ut av drapssaken. Nå har politiet fått nye spor å gå etter.

Foto: NRK

Ellah Joy Pique

Ellah Joy Pique ble funnet drept 9. februar i år.

Foto: Privat

Nordmannen Sven-Erik Berger og forloveden Karen Castro Esdrelon ble for en uke siden løslatt fra varetekt , etter å ha sittet fengslet i drøye to uker, mistenkt for drapet på den unge jenta .

Paret ble blant annet pekt ut av vitner på bakgrunn av fantomtegninger, men etter å ha lagt fram alibi med blant andre elektroniske spor og overvåkingsopptak , valgte statsadvokaten til slutt å henlegge saken mot dem.

Nye tegninger

Søndag opplyste politiet på Cebu at de på bakgrunn av vitneobservasjoner har fått laget to nye fantomtegninger som de tror framstiller gjerningspersonene som kidnappet og drepte den seks år gamle jenta 8. februar i år.

Fantomtegning i Cebu-saken

Det var på bakgrunn av disse tegningene at politiet pågrep Sven-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon. Nå har politiet fått laget nye tegninger.

Foto: Filippinsk politi

Politiet har avhørt seks vitner som danner grunnlaget for de nye tegningene, skriver avisen Cebu Daily News.

Ett av vitnene hevder han skal ha sett gjerningsmennene i det de dumpet liket av Ellah Joy Piquet utfor en klippe på øya.

Tror de har funnet bilen

Vitner har forklart at seksåringen ble plukket opp på skolen av en vestlig mann og en filippinsk kvinne. De skal ha kjørt henne av gårde i en svart bil.

Denne bilen, en Mitsubishi Pajero, ble fredag trolig funnet av det lokale politiet.

Politiets spesialgruppe beslagla bilen i forbindelse med en razzia i byen Naga nordøst på Filippinene, forteller en talsmann for gruppen til avisen.

Patrocinio Comendador vil ikke si noe om hvem som eier bilen, siden de fremdeles sjekker den ut i forbindelse med saken.

Reiser til Norge

Sven-Erik Berger og hans forlovede er nå sjekket ut av saken, og skal etter planen reise til Norge denne uken.

Bergers forlovede, Karen Esdrelon har fått innvilget visum til Norge, og dermed kan paret dra hjem så fort hun får passet sitt. Esdrelons pass er sendt til Manila for godkjennelse.

SISTE NYTT

Siste nytt