Slapp inn over en million mennesker for mye

Teknofestivalen Love Parade skal ha sluppet inn nesten seks ganger så mange mennesker som de hadde lov til.

Love Parade-festivalen i Duisburg

Love Parade-festivalen i Duisburg hadde bare tillatelse til å slippe inn 250.000 personer, men slapp inn 1,4 millioner.

Foto: Hermann J. Knippertz / Ap

Teknofestivalen Love Parade, der 19 mennesker døde i trengselen i helgen, hadde bare tillatelse til å slippe inn 250.000 mennesker. Arrangøren har oppgitt at det var 1,4 millioner der, skriver den tyske aviser Der Spiegel.

Der Spiegel viser til et dokument fra de lokale myndighetene i Duisburg, der det heter at det ikke var mulig å slippe inn flere enn 250.000, på grunn av manglende brann- og sikkerhetstiltak.

Etterforskes som en kriminalsak

Det tyske politiets fagforening retter sterk kritikk mot arrangøren for manglende sikkerhet på Love Parade-arrangementet.

En tunnel var den eneste fluktveien for festivaldeltakerne.

– Det er meget farlig å sperre et massearrangement av denne typen nesten fullstendig inne, sier nestleder i fagforeningen GdP i Berlin, Michael Reinke, til nyhetsbyrået DPA.

Politiet har nå innledet full etterforskning, og statsadvokat Rolf Haferkamp sier saken granskes som en mulig kriminalsak som kan omfatte uaktsomt drap.

Love Parade i Duisburg

19 mennesker ble trampet i hjel ved inngangen til festivalområdet.

Foto: Hermann J. Knippertz / Ap

Det er også kommet påstander om at myndighetene var blitt advart om at Duisburg ikke hadde kapasitet til å arrangere Love Parade, som er en av de største festivalene i Europa.

Folk ble trampet ihjel

Katastrofen var et faktum da det brøt ut panikk i inngangstunnelen til festivalen. Da politiet til slutt fikk kontroll over situasjonen var 19 personer døde. 340 andre var skadet, ti av dem alvorlig.

Les også: – Føler med ofrenes familier

Av de 19 døde var sju utlendinger fra Australia, Italia, Nederland, Kina, Bosnia og Spania.

– Folk fikk ikke luft. Jeg så døde folk der. Én person var helt blek og jeg ville gi ham litt vann, men en hjelpearbeider sa det ikke ville hjelpe ham. Han var allerede borte, sier Kevin Krausgartner (21) til den britiske avisen Telegraph.

Mandag blir det flagget på halv stang i Duisburg for å markere sorgen.

Video Amatørvideo fra Love parade-ulykken

SE VIDEO: Amatørvideo fra Love parade-ulykken.

SISTE NYTT

Siste nytt