Arrangøren får deler av skylden

En foreløpig rapport gir arrangøren av «Love Parade» deler av skylden for at 21 mennesker døde.

Kaos under Love Parade i Duisburg

19 mennesker døde ved inngangen til festivalområdet. To personer døde senere på sykehus av skadene de pådro seg.

Foto: Ap

Den tyske avisen Süddeutsche Zeitung skriver at arrangøren av Love Parade i alle fall må påta seg deler av skylden for dødsulykken lørdag. Det viser resultatene av den første delen av etterforskningen.

Dødstallene steg onsdag til 21, da en 25 år gammel kvinne døde på sykehuset av skadene hun pådro seg. I tillegg ble rundt 500 mennesker skadet da det oppstod panikk i den trange tunnelen som var eneste inngang til festivalområdet.

Les også: Arrangør legger skylden på politiet
Les også: – Borgermester ignorerte advarsler mot «Love Parade»-ulykke

– Arrangøren feilvurderte

Rapporten slår fast at festivalens arrangør, Rainer Schaller, feilvurderte hvordan feststemte mennesker ville oppføre seg etter å ha kommet inn på festivalområdet.

Det kommer frem av rapporten at han tydeligvis ikke hadde regnet med at det kunne bli en betydelig blokkering i tunnelen når hele folkemengden ble tvunget gjennom på en gang.

I tillegg bidro matboder ved utgangen av tunnelen til at folk ble stående i området.

Les også: Slapp inn over en million mennesker for mye

Germany Love Parade Deaths

Folk legger ned blomster i nærheten av der festivaldeltakerne omkom.

Foto: Martin Meissner / Ap

Arrangøren forsvarer seg

Arrangørene klarte heller ikke å skaffe så mange sikkerhetsvakter som de hadde lovet på forhånd, og de installerte eller ikke videokameraer.

Avisen Sueddeutsche Zeitung skriver at innenriksminister Ralf Jäger vil legge frem ytterligere detaljer fra rapporten senere i dag.

Schaller forsvarer seg selv i et intervju med avisen Bild, og sier: «jeg har aldri satt noen under press for å gjennomføre festivalen på bekostning av sikkerheten».

Han innrømmer at det var betenkeligheter på forhånd, men at det alltid er bekymringer over arrangementer av denne størrelsen.

Skylder på at de fikk tillatelse

Schaller legger skylden på byen Duisburg, som under tidligere brannmester Adolf Sauerland ga tillatelse til arrangementet.

– Når jeg får tillatelse fra myndighetene, som har brukt seks måneder på undersøkelser og diskutert med de som deltok i planleggingen, så må jeg anta som en arrangør at alt vil fungere, sier Schaller.

Les også: Pårørende jaget borgermesteren fra minnestund

SISTE NYTT

Siste nytt