NRK Meny
Normal

– Føler med ofrenes familier

Ordføreren i Duisburg vil komme til bunns i hva som gikk galt da 19 unge mennesker mistet livet under Love parade i byen i går.

Video Pressekonferanse om Duisburg-tragedien

NETT-TV: Visepolitisjef Deltev Von Schmeling (t.v.), Love Parade-arrangør Rainer Schaller og ordfører i Duisburg Adolf Sauerland under dagens pressekonferanse.

I dag holdt politi, myndigheter og arrangører pressekonferanse i den tyske byen.

19 ungdommer mistet livet da det oppstod panikk i inngangsområdet til techno-festivalen Love Parade i den tyske byen i går. 1,4 millioner publikummere måtte ta seg gjennom en trang tunell for å slippe inn på området.

Ifølge CNN hadde arrangørene kun ventet seg et sted mellom 700.000 og 800.000 publikummere.

Fire utlendinger

Politiet har nå fått identifisert 16 av de 19 omkomne. På pressekonferansen i ettermiddag ble det klart at fire av de døde var utenlandske statsborgere.

– Det var utenlandske gjester blant de døde. Det var en gjest fra Nederland, en fra Australia, en fra Italia og en fra Kina, opplyser visepolitisjef Deltev Von Schmeling.

De resterende som er identifisert var alle tyske statsborgere.

Ber om ro

Ordfører i Duisburg Adolf Sauerland sier han har fått flere eposter det siste døgnet fra folk som vil vise sin medfølelse med de etterlatte etter ulykken.

– Ulykken er så grusom at man nesten ikke kan forestille seg det. Disse unge menneskenes familier kan være sikre på at alle i Duisburg føler med dem, sier Sauerland.

Video Amatørvideo fra Love parade-ulykken

NETT-TV: Det brøt ut full panikk da ungdommene forsøkte å komme seg ut av tunellen.

Han mener det nå er viktig at politiet får ro til å komme til bunns i ulykkesårsaken:

– Dette spørsmålet må besvares, men jeg vil be dere om å få la myndighetene undersøke dette og ikke være for tidlig ute med pekefingrene, sier Sauerland.

– Legger ned arrangementet

Oså arrangøren for Love Parade, Rainer Schaller, var til stede under pressekonferansen. Han føler at tragdeien har skygget så mye over festivalen at de nå vil nedlegge den.

– Love Parade har alltid vært en fredelig og lykkelig fest som nå vil bli overskygget av gårsdagens tragiske hendelse. Av respekt for ofrenes familier vil vi ikke gjenta dette arrangementet. Det betyr altså slutten for Love Parade, sier Schaller.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt