Fysikkens lover, ikke panikk, skapte Love Parade-katastrofen

Panikk i folkemengden var ikke årsaken til at 21 mennesker døde under Love Parade-festivalen i Tyskland i 2010. Forskerne mener fysikkens lover tok over, og kommer med anbefalinger for å unngå nye katastrofer.

Video Amatørvideo fra Love parade-ulykken

Amatørvideo fra Love parade-ulykken

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Love Parade-festivalen i Duisburg i Tyskland endte med tragedie i juli 2010. For mange mennesker samlet seg på et for lite område, og i trengselen som oppstod ble 21 mennesker klemt i hjel. Over 500 ble skadet.

Hva skjedde i de skjebnesvangre minuttene i Duisburg?

Les hele saken hos Forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)