Lennox raser mot FN-politikere

Musikeren og aidsaktivisten Annie Lennox kritiserer FN for ikke å ta hensyn til kvinner og barn når de nå utformer organisasjonens nye aidspolitikk.

Video Mette-Marit og Annie Lennox sammen mot aids

I New York: Mette-Marit og Annie Lennox står sammen mot AIDS.

Mens FN-delegasjonene fremdeles strever med å bli enige om en felleserklæring, var Lennox og kronprinsesse Mette-Marit trekkplaster på et møte om kvinner og barn i New York i kveld.

Sammen var de to en prinsesse og en musiker på felles jobb for aidssaken – for å få oppmerksomhet til kvinner og barn som lever med hiv.

Men der prinsessen må pakke inn budskapet i diplomatiske vendinger, kan Lennox i svart snakke som den aktivisten hun er.

Annie Lennox var den sinteste og mest utålmodige på FN-møtet i New York. Artisten mener det er feil av FN å ikke prioritere kvinner når man vet at kvinner i fruktbar alder er spesielt utsatt for det dødelige HIV-viruset.

– Fantastisk dame

Kronprinsesse Mette Marit er kollega med Annie Lennox i UNAIDS, FNs aidsorganisasjon.

– Hun er en fantastisk dame og gir så mye inspirasjon, sier kronprinsessen om Lennox. Men den kongelige aidsambassadøren er ikke like utålmodig og sint som musikeren.

– Jeg har stor tro på framtiden, jeg tenker at dette må gå bra. Dette må vi få til i fellesskap. Det er viktig at dette er en sak som trenger mange løsninger, og for å få til det så må man jobbe sammen, sier kronprinsessen.

– Bare en deklarasjon

Hun får mange oppdateringer fra forhandlingene om en slutterklæring fra FN-toppmøtet, der medlemslandene fremdeles strever med å bli enige. Det bekymrer ikke kronprinsessen.

– Dette er bare en deklarasjon, det viktigste er det arbeidet som gjøres på bakken hver dag. Det er mennesker det er snakk om her, vi må vare sørge for at de blir godt ivaretatt, sier Kronprinsesse Mette Marit.

I morgen er kronprinsessen på plass i FN når utviklingsminister Erik Solheim presenterer Norges innlegg for FN.

SISTE NYTT

Siste nytt