Kona tror ikke på sex-beskyldningene

Toppsjefen i Det internasjonale pengefondet, Dominique Strauss-Kahn, er siktet for for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse. Men kona tror ikke et sekund på anklagene.

Dominique Strauss-Khan og kona Anne Sinclair

Dominique Strauss-Khans kone Anne Sinclair slår ring om sin mann, og sier hun ikke er et øyeblikk i tvil om at han er uskyldig. Bildet er fra 2006.

Foto: BOB EDME / Ap

Internasjonal og fransk politikk rystes av at Strauss-Kahn, som leder Det internasjonale pengefondet (IMF), er siktet for å ha begått alvorlige sexforbrytelser i New York.

Den mektige økonomen, som har ligget svært godt an til å slå Frankrikes president Nicolas Sarkozy ved presidentvalget neste år, synes å være politisk død i øyeblikket.

- Ikke et sekund i tvil

Flere støttespillere av Strauss-Kahn antyder nå at dette er en felle mot ham for å forhindre at han kan stille til valg neste år. Den tidligere finansministeren Strauss-Kahn har hatt en god ledelse på sittende president Nicolas Sarkozy på meningsmålinger.

Også minister Henri de Raincourt i Sarkozys regjering sier at man ikke kan utelukke at dette er en felle.

Video 98fe04fd-2e7c-412e-b44b-e4dacdf957c3.jpg

Video: Strauss-Kahn-skandalen kan få store konsekvenser også utenfor Frankrike.

Og Strauss-Kahns kone, Anne Sinclair, avfeier alle beskyldningene mot sin ektemann. Ifølge den franske TV-kanalen BFM, tror ikke Sinclair et sekund på anklagene.

- Jeg er ikke i tvil om at han vil bli renvasket for anklagene, sier Sinclair, som er en høyt profilert TV-journalist i Frankrike.

Marine Le Pen

Høyreradikale Marine Le Pen mener Strauss-Kahn er politisk død.

Foto: PIERRE VERDY / Afp

Hun ber nå om verdighet og tilbakeholdenhet hos dem som omtaler saken.

- Markerer slutten

Det franske sosialistpartiet er nå rystet i sine grunnvoller.

– Nyheten fra New York kom som et lynnedslag. Jeg oppfordrer sosialistpartiet til å stå samlet og være rasjonelle, sier partileder Martine Aubry, men understreker samtidig at man må anta at Strauss-Kahn er uskyldig til det motsatte er bevist.

Sarkozys regjeringstalsmann ber om varsomhet og advarer mot forhåndsdømming. Men den høyreradikale politikeren Marine Le Pen viser ingen nåde i sine kommentarer.

– Saken og siktelsen markerer slutten på hans kampanje og førkampanje for presidentskapet og vil mest sannsynlig føre til at IMF ber han gå av, sa Le Pen til TV-kanalen i-Tele søndag.

Video Erik Aasheim om situasjonen i Frankrike

Video: Journalist Erik Aasheim i Paris om hvordan saken er mottatt i Frankrike.

IMF skal samles til et krisemøte søndag for å orientere seg om hvordan de skal takle situasjonen som har oppstått. John Lipsky vil inntil videre fungere som organisasjonens toppsjef.

- Dro henne ned i sengen

Franske Strauss-Kahn sitter nå på en celle i Harlem på Manhattan i New York, der han venter på å bli fremstilt for retten. Hans forsvarer, Benjamin Brafman, sier at Strauss-Kahn vil erklære seg ikke skyldig.

Samtidig skriver New York Times at politiet skal ha skaffet seg åstedsbevis som vil inneholde DNA.

Overgrepet skal ha skjedd lørdag på det fornemme hotellet Sofitel ved Times Square på Manhattan. Strauss-Kahn skal ifølge kilder ha overfalt en 32 år gammel stuepike på hotellrommet, skriver amerikanske medier.

62 år gamle Strauss-Kahn ble pågrepet om bord i et Air France-fly bare minutter før avgang til Paris fra John F. Kennedy-flyplassen i New York. Pågripelsen ble foretatt av flyplassvaktene, før han ble overgitt til New York-politiet.

En 32 år gammel stuepike skal ha møtt på en naken Strauss-Kahn, som forsøkte å tvinge seg på henne. Han skal ha tatt tak i henne og dratt henne inn på soverommet og ned i sengen.

Sofitel Hotel

Det var ved det fasjonable Sofitel Hotel, like ved Times Square i New York City, at Strauss-Kahn skal ha overfalt en stuepike.

Foto: MICHAEL NAGLE / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt