NRK Meny
Normal

Kinesisk politi skal patruljere i Roma

Fire kinesiske politibetjenter skal patruljere i Roma og Milanos gater for å hjelpe kinesiske turister, opplyser italienske myndigheter.

Kinesisk politi i Roma

Prosjektet blir testet i Roma og Milano denne uka. Her sjekker politibetjentene papirene til en kinesisk turistgruppe utenfor Colosseum.

Foto: Jin Yu / Ap

Italia får besøk av over tre millioner kinesiske turister i året, og nå har myndighetene i de to landene gått sammen om et prøveprosjekt for å få turistene til å føle seg tryggere.

De neste to ukene skal fire kinesiske politimenn settes ut på strategiske steder i Roma og Milano sammen med sine italienske kolleger, skriver Reuters.

Kineserne er trent opp av italiensk politi, men skal bruke de samme uniformene de har i Kina for å være lett gjenkjennelige.

– Dette tilbudet ble planlagt med kinesiske turister i tankene. Hvis det fungerer godt, vil vi utvide det til flere byer i Italia, sa innenriksminister Angelino Alfano da prosjektet ble presentert mandag.

Kinesiske politibetjenter i Italia

De kinesiske politibetjentene skal ha på seg uniformene de bruker til vanlig. Her fra pressekonferansen i Roma mandag.

Foto: Paolo Santalucia / Ap

Høysesong

Politibetjentene skal hjelpe kinesiske turister dersom de har behov for å kontakte lokale myndigheter eller diplomater, og samtidig dele informasjon med italiensk politi.

De fire er satt i hver sin gruppe sammen med italienske politifolk, og plassert ved turistattraksjoner som Colosseum i Roma og den gotiske katedralen i Milano.

Eksperimentet er det første i sitt slag i Europa og et historisk øyeblikk, sier Kinas ambassadør til Italia, Li Ruiyu.

Starten og midten av mai regnes som høysesong for rike kinesere som vil på handletur til Italia, skriver AFP.

Ifølge Reuters sto kinesere for 30 prosent av den globale handelen med luksusvarer i fjor.

Verdens turismeorganisasjon (UNWTO) anslår at 100 millioner kinesere vil feriere utenlands i år. Frankrike, Italia, Storbritannia, Sveits og Tyskland er de mest populære reisemålene i Europa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt