Kan ha vært i Pakistan i sju år

Terrorlederen Osama bin Laden kan ha oppholdt seg i Pakistan så lenge som i sju år, opplyser pakistanske sikkerhetskilder.

Osama bin Laden
Foto: Scanpix/AFP

Avsløringa kan forsure det allerede anspente forholdet mellom USA og Pakistan, skriver nyhetsbyrået Reuters i dag.

Bin Laden ble drept av amerikanske soldater i Pakistan for snart en uke siden.

USA har lett etter Al Qaida-lederen i fjellene i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan i flere år, men fant og drepte ham til slutt i byen Abbottabad, bare noen hundre meter fra en pakistansk militærleir.

Abbottabad

Gjemmestedet til al Qaida-lederen Osama Bin Laden i Abbottabad, Pakistan.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

– Flyttet fra Haripur til Abbottabad

Ifølge én av bin Ladens enker skal Al Qaida-lederen ha bodd i den pakistanske landsbyen Haripur i rundt to og et halvt år før han flyttet til nabobyen Abbottabad, hvor han ble drept mandag 2. mai.

Tidligere har enka, Amal Ahmed Abdulfattah, fortalt at bin Laden og hans familie bodde fem år i Abbottabad, og at han aldri gikk ut fra skjulestedet.

Enkene og barna i varetekt

– Dette er kun hennes påstand, og vi har ikke bekreftet dette ennå, sier en offisiell, pakistansk sikkerhetskilde til AFP.

Abdulfattah, er sammen med to andre av Osamas enker og flere av hans barn, blant de som sitter i pakistansk varetekt etter drapet på Osama.

Osamas skjulested

Al Qaidas leder, Osama bin Laden, skal ifølge en av enkene sine aldri ha gått ut av sitt skjulested i Abbottabad.

Foto: HO / Afp

Enomt press på Pakistan

Pakistan, som er avhengig av millardstøtte fra USA, er under enormt press for å forklare hvordan USAs erkefiende nummer én kunne ha tilbrakt så mange år i Pakistan, bare en kort kjøretur fra sikkerhetsstjenestens hovedkvarter, uten at myndighetene skal ha oppdaget det.

Beskyldninger om at den pakistanske sikkerhetstjeneste, ISI, skal ha hatt bånd til bin Laden har blitt rettet. Sikkerhetsbyrået har blit beskrevet som "en stat i staten".

– Vi har betalt dyrt

– Osama bin Laden kunne ikke klart seg én time i Pakistan, sier redaktør S.S. Bhakri. Det er ikke tvil i hans sjel. Pakistanerene beskyttet Al Qaida-grunnleggeren og har gjort det i ti år, hevder redaktøren.

Pakistanske myndigheter på sin side avviser alle påstandene om samarbeid med bin Laden.

Isteden understreker de at de har betalt dyrt i form av både penger og menneskeliv når dehar støttet den amerikanske krigen mot terror som fulgte etter Al Qaidas støttespillere angrep USA 11. september 2001.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt