Pakistan: Verden må dele skylden

Pakistans statsminister sier at verden må dele på skylden for landets manglende evne til å fange Al Qaida-lederen Osama bin Laden.

Pakistans statsminister Yousuf Raza Gilani
Foto: RAVEENDRAN / Afp

Den pakistanske etterretnings­organisasjonen, ISI, innrømmet på tirsdag overfor BBC at de burde ha funnet bin Laden før.

Pakistans statsminister Yousuf Raza Gilani sa onsdag at verden må være med å dele ansvaret for at bin Laden ikke ble tatt tidligere, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Det har vært en etterretningssvikt i hele verden, ikke bare i Pakistan, sa Gilani på en pressekonferanse i Paris onsdag.

Gilani understreker at Pakistan trenger hele verdens hjelp i kampen mot ekstremisme og terrorisme.

Varslet USA i 2009

Pakistans utenriksminister Salman Bashir

Pakistans utenriksminister Salman Bashir.

Foto: RAVEENDRAN / AFP

– Vi betaler en høy pris for å bekjempe terrorisme og ekstremisme, og vi kjemper ikke bare for Pakistan, men for fred, velstand og framskritt i hele verden, sa han.

Ifølge statssekretær Salman Bashir i det pakistanske utenriksdepartementet ble amerikansk etterretning allerede i 2009 varslet om mistanker knyttet til bygningen som Osama bin Laden ble funnet i.

Innrømmet etterretningstabbe

Søndag 1. mai gjennomførte amerikanske spesialstyrker angrepet mot Osama bin Ladens bolig i Abbottabad i Pakistan, der verdens mest ettersøkte mann ble drept.

Etter angrepet stilte USA et stort spørsmålstegn ved hvordan verdens mest ettersøkte mann i flere år kunne gjemme seg i en bolig i Pakistan uten at pakistanske myndigheter fikk vite om det.

Den pakistanske etterretningsorganisasjonen ISI innrømmer overfor BBC at de burde ha funnet bin Laden før.

– Burde fått vite om angrepet

Pakistans president Asif Ali Zardari

Pakistans president Asif Ali Zardari.

Foto: Burhan Ozbilici / Ap

Samtidig mener myndighetene i Pakistan at de burde blitt varslet om aksjonen som drepte Osama bin Laden innenfor deres territorium.

– Operasjonen søndag ikke var et samarbeid. Pakistan ble holdt utenfor, skriver Pakistans president Asif Ali Zardari i en kommentar i Washington Post.

Video Vil ennå ikke slippe bin Laden-bilder

SE VIDEO: Det hvite hus vil ennå ikke slippe bilder av død Osama bin Laden.

SISTE NYTT

Siste nytt