Kan ha funnet «svart boks» på Malaysia-fly

Bilder og video viser en ukrainsk redningsarbeider som holder det som skal være ferdskriveren eller taleregistratoren fra flyet som ble skutt ned i Ukraina. Boksen kan gi verdifulle svar.

Prorussiske opprørere kan ha funnet det som skal være en av de svarte boksene på flyet som ble skutt ned i Ukraina.

GJORDE FUNN: En ukrainsk redningsarbeider holder det som skal være den «sorte boksen» på flyet som ble skutt ned i Ukraina torsdag.

En av de «svarte boksene», som enten er ferdskriveren eller taleregistratoren, fra flyet som ble skutt ned i Ukraina kan være funnet.

Nyhetsbyrået Ap skriver på Twitter at opprørsleder Aleksandr Borodaj i Ukraina hevder å ha funnet det som skal være ferdskriveren fra flyet.

Byrået skriver også at den kommer til å bli gitt til internasjonale luftfartsmyndigheter.

Mulig funn av svart boks etter flystyrt

HOLDER VAKT: Prorussiske opprørere passer på at ikke noen de ikke ønsker kommer til flyvraket i Hrabove i Donetsk.

Foto: BULENT KILIC / Afp

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Videobevis

En ny video fra Reuters viser en mann som bærer på noe som angivelig skal være ferdskriveren. På videoen ser vi redningsarbeidere som går i en åker i området ved byen Hrabove i Donetsk.

I går ble det spekulert i at russiskvennlige opprørere hadde tatt med den «svarte boksen» til deres hovedkvarter i den selverklærte Folkerepublikken Donetsk, skriver Russia Today.

Her kan du lese alt om flykatastarfen i Ukraina.

Samme dag tilbakeviste opprørerne at dette stemte, og det er fortsatt noen uklarheter omkring informasjonen om funn av den «svarte boksen».

Borodaj har uttrykket at det er helt uaktuelt å gi den «svarte boksen» til ukrainske myndigheter fordi de kan komme til å manipulere bevisene.

Tidligere i dag skal ukrainske myndigheter angivelig ha gitt ut et lydopptak de mener skal bevise at russiske myndigheter leter etter de «svarte boksene».

Les også: OSSE-observatører får tilgang til åstedet for flykrasj

Les også: Liste over de omkomne etter passasjerflyet som ble skutt ned i Ukraina

Les også: – Helvete, vi har skutt ned et passasjerfly

– Moskva spør etter «svarte bokser»

Ukrainske hjelpearbeidere rydder vekk omkomne etter flystyrten

298 DØDE: Ukrainske hjelpearbeidere rydder vekk omkomne etter flystyrten i Ukraina. De døde hadde til sammen ti ulike nasjonaliteter.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Youtube ligger to lydopptak av det som angivelig er en av kommandørene i den selverklærte Folkerepublikken Donetsk, Aleksander Khodakovskij. Han snakker med en annen angivelig opprører som ikke er identifisert, men som kalles for «Oleksiy».

– Moskva spør hvor de «svarte boksene» er. Du må finne det ut kjapt. Rapporter til meg så snart som mulig, sier det som angivelig skal være Khodakovskij før «Oleksiy» svarer:

– OK. Akkurat nå kom det noen observatører fra OSSE.

– De er først og fremst interessert i de «svarte boksene» så vi må få kontroll på dem. Fikser du det?

– OK, svarer det som skal være «Oleksiy».

I det andre klippet er det en angivelig samtale mellom det som skal være Khodakovskij og en uidentifisert person som går under navnet «Andriy». Der blir det blant annet antydet at «Andriy» skal ha funnet en av de «svarte boksene».

Han får også beskjed om å gjemme dem bort fra OSSE-observatørene.

Det er usikkert om lydopptakene er autentiske.

SISTE NYTT

Siste nytt