John Edwards trekker seg

John Edwards gir opp kampen om å bli USAs neste president. Han nådde heller ikke opp for fire år siden, men den gang ble han hentet inn som visepresident-kandidat under John Kerry.

John Edwards

John Edwards trekker seg fra presidentkampanjen.

Foto: Steven Senne / AP

Det er MSNBC og Fox som melder at den tidligere senatoren fra Nord-Carolina formelt vil trekke seg på en pressekonferanse kl 19 norsk tid.

Hvem anbefaler han?

Dermed er det helt klart at det enten blir Hillary Clinton eller Barack Obama som blir Demokratenes neste presidentkandidat.

Edwards har fått 26 delegater, og nå knytter det seg spenning til hvem han vil anbefale sine velgere om å stemme på, Clinton eller Obama.

En av hans rådgivere sier riktignok til nyhetsbyrået AP at han ikke kommer til å anbefale noen av dem.

Når han nå trekker seg, gjør han det for å fortsette å jobbe for den orkan-rammede sørstatsbyen New Orleans.

For mye makt

Edwards har tidligere sagt at New Orleans er et godt eksempel på at politikerne i Washington ikke lytter til de som trenger hjelp etter orkanen Katrina.

På sin politiske agenda var Edwards først ute med forslaget om en heldekkende helsepolitikk, han var den første som krevde overfor Kongressen at pengestøtten til krigen i Irak må stanses og han mener at lobbyister har alt for mye makt i Washington.

Tapte flere ganger

Edwards tjente seg rik som advokat, og da Al Gore stilte til valg i 2000 var han en aktuell visepresident-kandidat.

Så stilte han til valg i 2004, men nådde ikke helt opp til John Kerry. Kerry hentet han inn som visepresident-kandidat, men i selve valget tapte de for George W. Bush og Dick Cheney.

Små sjanser

Blant republikanerne står det nå i hovedsak også her mellom to kandidater: Arizona-senator John McCain og tidligere guvernør i Massachusetts, Mitt Romney.

Mike Huckabee, som var guvernør i Arkansas, er fortsatt i løpet på papiret, men han begynner å gå tom for penger, og har dessuten ikke den store oppslutningen blant de kristen-konservative, slik at hans sjanser for å komme seg helt til topps er svært små.

Dette er John Edwards

Se videopresentasjon av John Edwards

John Edwards' hjemmeside

SISTE NYTT

Siste nytt