Hopp til innhold

Joe Biden slo ut Bernie Sanders i tre delstater

Tidligere visepresident Joe Biden vant demokratenes primærvalg i delstatene Florida, Illinois og Arizona.

Tidligere visepresident Joe Biden.

Tidligere visepresident Joe Biden vant demokratenes primærvalg i Florida og Illinois.

Foto: Mandel Ngan / AFP

Joe Biden (77) seiret over senator Bernie Sanders (78) i primærvalgene i delstaten Florida og Illinois, melder nyhetsbyrået AP.

Etter at 75 prosent av stemmene var talt opp i Florida, hadde Biden en stor ledelse over Sanders, ifølge CNN og MSNBC. Biden hadde 61 prosent av stemmene mot Sanders' 23 prosent da de fleste Florida-stemmene var telt opp.

Biden var også favoritt i Arizona.

Rundt halvparten de demokratiske velgerne i Arizona opplyste at helsevesenet er den viktigste saken som avgjør hvem de skal støtte i den demokratiske nominasjonen, ifølge en valgmåling fra CNN.

11b4J1D3jhc

 Biden og Sanders fortsetter å kjempe om den demokratiske nominasjonen.

Foto: TIMOTHY A. CLARY] [MANDEL NGAN / AFP

Trump har sikret seg nok delegater

Også Donald Trump sikret seg seier for sitt republikanske parti Florida og Illinois. Det har gitt Trump 1.276 delegater for å bli Republikaneres presidentkandidat.

Flere delstater har avlyst årets republikanske primærvalg, fordi det ikke har vært noen tvil om at Trump ville vinne.

Valgene viser hvor stor entusiasmen er for Trump, hvor samlet partiet står bak ham, og hvor intens støtten til ham er, sier talsmannen for Trumps valgkamp, Tim Murtaugh.

President Donald Trump
Foto: Leah Millis / Reuters

Veien frem til presidentvalget i USA

Tirsdag 3. november 2020 skal amerikanske velgere bestemme hvem som skal lede landet de neste fire årene. Her er det viktigste datoene frem mot valget.

Koronatiltak

Myndighetene har satt inn ekstra tiltak for å holde valglokalene rene og trygge, og valglokaler som noen steder befant seg i eldresentre, ble flyttet til andre steder på grunn av koronaviruset.

Nesten 2 millioner demokrater i Florida forhåndsstemte eller stemte via posten og slapp dermed å møte opp i valglokalet.

Seier i de tre delstatene som holdt nominasjonsvalg tirsdag, Florida, Arizona og Illinois, gir Biden en ledelse som det blir omtrent umulig for Sanders å ta igjen før Demokratenes landsmøte i juli.

Det skulle også vært holdt primærvalg i Ohio tirsdag, men har blitt utsatt til juni som et tiltak mot å spre koronaviruset.

SISTE NYTT

Siste nytt