Japan: Forlatt syvåring funnet etter seks dager

En japansk gutt som ble forlatt i en skog av foreldrene sine på grunn av dårlig oppførsel, er funnet i god behold ettert å ha vært savnet i nesten en uke.

Japan Missing Child Yamato Tanooka

GOD BEHOLD: Yamato Tanooka (7) klarte seg en uke på egenhånd i skogen.

Foto: Ap

Den syv år gamle gutten, Yamato Tanooka, ble funnet i en bygning på en japansk militærbase rundt 4 kilometer fra stedet han forsvant sist lørdag.

Det var under en kjøretur i fjellene på Hokkaido, den nordligste av Japans fire store øyer, at gutten slo seg vrang sist lørdag. Han skal ha kastet steiner mot biler, foreldrene gikk lei og satte ham av på veien. Da de senere skulle plukke ham opp, var han borte.

De siste dagene har mer enn 180 redningsarbeidere jobbet for å finne gutten. Saken har vakt enorm oppmerksomhet i Japan.

En japansk gutt som ble forlatt i en skog av foreldrene sine på grunn av dårlig oppførsel, er funnet i god behold ettert å ha vært savnet i nesten en uke.

Bra form

I dag ble gutten så funnet av en soldat som åpnet døra til en bygning på militærbasen, forteller et medlem av Japans selvfrorsvarsstyrker til den japanske nasjonale TV-kanalen NHK.

– Da han spurte "er du Yamato?", svarte gutten ja. Så sa han at han var sulten og soldaten gav ham vann, brød og ris, forteller han.

JAPAN-CHILD-MISSING

UNNSKYLDNING: Faren til den syv år gamle gutten er lettet over at gutten er funnet og ber om unnskyldning for problemene de har skapt.

Foto: JIJI PRESS / Afp

Gutten ble brakt til sykehus for en helsesjekk. Bortsett fra litt lav kroppstemperatur, var han i bra form. ifølge legene ved sykehuset. Gutten måtte likevel være på sykehuset over natta.

Ber om unnskyldning

Sjuåringens pappa er svært lettet over å ha fått sønnen tilbake i god behold og ber nå både sønnen og alle andre om unnskyldning.

– Jeg ber om unnskyldning til alle på skolen hans, til de som har deltatt i letingen og til alle andre for å ha skapt problemer, sa han til journalistene utenfor sykehuset der gutten er innlagt.

Mange lurer på hvordan opplevelsen kommer til å påvirke gutten og stiller spørsmål ved om foreldrene bør få ham tilbake.

Politiet opplyser at de vurderer å sikte sjuåringens foreldre for omsorgssvikt, skriver Kyodo News.

SISTE NYTT

Siste nytt

Minneapolis-politiet hevder 20-åring ble skutt ved et uhell: – Mente å bruke taseren

Politiet har offentliggjort video fra kroppskameraet til den kvinnelige politibetjenten som skjøt en 20-åring i Minnapolis. USAs president Joe Biden maner til ro.