NRK Meny
Normal

Jakter tre personer for kidnapping

Portugisisk politi jakter på to menn og en kvinne i forbindelse med forsvinningen av tre år gamle Madeleine "Maddie" McCann.

Kate McCann, moren til Madeleine "Maddie" McCann
Foto: ARMANDO FRANCA / AP

Den unge jenta forsvant fra hotellrommet i Algarve-regionen i Portugal for en uke siden.

Etterforskerne undersøker teorier om at en internasjonal pedofili-liga eller en adopsjons-liga er involvert i bortføringen.

Fyller fire på lørdag

Madeleine fyller fire år på lørdag, om to dager. Hun forsvant fra hotellrommet nær landsbyen Praia da Luz, mens hennes foreldre var ute og spiste middag på en restaurant ved hotellet.

Politiet har vist innbyggerne i landsbyen bilder av to menn og en kvinne. Bildene ble tatt av et overvåkingskamera på en bensinstasjon samme natt som jenta forsvant.

Tok bilder av unge barn

De tre personene skal angivelig ha oppført seg mistenkelig, og kjørte i en britisk registert bil.

Familiefoto av savnede Madeleine "Maddie" McCann
Foto: AP

En av mennene og kvinnen skal også ha blitt obeservert dagen i forveien for forsvinningen, i byen Sagres, 30 kilometer unna. De to ble sett mens de fotograferte barn i gatene.

De skal ha flyktet fra byen da en av foreldrene til en av jentene de fotograferte, en fire år gammel, blond jente - akkurat som Madeleine McCann - oppdaget dem.

Faren skal ha tatt et bilde av personene med mobiltelefonen sin, men fant senere ut at bildet var for dårlig til å identifisere de to.

Mange frivillige leter

Portugals ambassadør til Storbritannia, Anton Santana Carlos, fortalte i går til BBC at myndighetene undersøkte om Madeleine McCann var ført ut av landet, mens politiet fremdeles tror hun er i Portugal.

Britiske myndigheter har sent eksperter på kidnapping til å jobbe sammen med tre andre etterforskere som kom til Portugal på lørdag.

150 portugisiske politifolk, i tillegg til mange frivillige og brannmenn, søkte etter Madeleine McCann i dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt