Normal

IS har tatt kontroll over flere gassfelt i Syria

Opprørsgruppa Den islamske staten har erobret to gassfelt nordøst for den syriske oldtidsbyen Palmyra.

IS har erobret to gassfelt utenfor den syriske oldtidsbyen Palmyra

IS har erobret to gassfelt utenfor den syriske oldtidsbyen Palmyra. Illustrasjonsfoto.

Foto: INTS KALNINS / Reuters

De to gassfeltene al-Hail og Arak ligger henholdsvis 40 og 25 kilometer utenfor Palmyra.

Gassfeltene er strategisk viktige for det syriske regimet, som bruker gassen til å produsere elektrisitet for områdene de kontrollerer, melder den syriske eksilgruppa SOHR.

IS innledet en offensiv mot Palmyra 13. mai, og minst 364 mennesker skal siden være drept i kampene om den 2.000 år gamle byen. 62 av de drepte skal være sivile.

Erobret deler av Palmyra

I helgen erobret IS de nordlige delene av Palmyra, men ble drevet tilbake av syriske regjeringsstyrker knapt et døgn senere,.

– Kampene nord og nordvest for byen fortsetter, men den militære situasjonen er under kontroll, sier guvernøren i Homs-provinsen, Talal Barazi.

IS skjøt mandag raketter inn i byen, men det ble ikke meldt om drepte og sårede.

Palmyra var et viktig kulturelt knutepunkt i oldtiden, og ruinene i byen har siden 2013 stått på UNESCOs liste over truede verdensarvsteder.

Så langt er det ikke meldt om skader på de arkeologiske juvelene i byen, men frykten for at noe skal skje øker. Tidligere har IS ødelagt viktige kulturminner i flere byer i Syria og Irak.

25.000 på flukt fra Ramadi

I Irak har derimot IS sikret seg kontroll over den sentrale militærbasen i Ramadi i provinshovedstaden i Anbar i helgen.

Nærmere 25.000 mennesker har flyktet fra Ramadi etter at IS tok kontroll over byen i helgen, opplyser FN.

– De aller fleste av flyktningene forsøker å ta seg til Bagdad, sier FNs nødhjelpskoordinator i Irak og legger til at det er svært knapt med både penger og nødhjelpsforsyninger til å kunne hjelpe alle dem som er på flukt.

En bil sto i brann under kampene i Ramadi lørdag

En bil sto i brann under kampene i Ramadi lørdag. Opprørere fra Den islamske staten (IS) kjempet mot sikkerhetsstyrker og tok kontrollen over den sentrale militærbasen i Ramadi, provinshovedstaden i Anbar.

Foto: STRINGER/IRAQ / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt