Hylles i Russland etter utkastelsen fra Norway Cup

MOSKVA/OSLO (NRK): Det russiske laget som ble utestengt fra Norway Cup, etter at de gikk til angrep på et norsk lag, hylles nå i Russland for sin oppførsel.

Politiet under Norway Cup snakker med Herd spillere som er blitt trakkasert av det russiske laget Co

STAKK FRA POLITIET. Guttelaget til Herd fikk et ublidt møte med det russiske laget, Cosmos i 16. delsfinalen under årets Norway Cup. Da politiet kom for å snakke med det russiske laget hadde spillerne stukket av.

Foto: Trond Lervik

Slag, spark og utestengelse fra Norway Cup ble resultatet for det russiske guttelaget Cosmos da de møtte Herd fra Møre og Romsdal sitt G14 sjuerlag i 16.-delsfinalen i sommer.

Når får guttene som gikk til angrep uventet støtte.

I tråd med russiske tradisjoner

På den offisielle nettsiden til Stavropol by i Russland får det russiske laget ros for sin oppførsel. Under et stort bilde sammen med ordføreren og treneren for laget, står det at man føler med laget og det spillerne opplevde i Oslo

«Deres oppførsel viser at guttene er oppdratt på en riktig måte, og i tråd med de beste russiske tradisjoner og med kjærlighet til fedrelandet» står det på nettsiden.

Det som skjedde under kampen i sommer, var ifølge vitner og treneren til Herd at Herd hadde skåret et par mål og ledet kampen. Det falt ikke i god jord hos de russiske laget.

– De russiske spillerne ble mer og mer irritert og aggressive, og spillingen så mer ut som overfall enn vanlige taklinger, sa trener for Herd, Trond Lervik til NRK i sommer.

Gikk til angrep

Selve angrepet startet med at den russiske keeperen skal ha sparket ned en av Herd-spillerne etter corner. Keeperen fikk rødt kort og måtte forlate banen.

Godt ut i kampen bestemte keeperen seg tydelig for å ta hevn. Han skal ha styrtet ut på banen for å sparke ned en ny spiller. Da blåste dommeren av kampen, men da Herd- spillerne skulle forlate banen, skal flere ha blitt angrepet av det russiske laget med slag og spark.

Da politiet kom for å snakk med det russiske laget, hadde de stukket av.

Laget Cosmos ble så utestengt fra Norway Cup, de ble også ilagt en bot på 2000 kroner.

Føler seg forfulgt

Russerne har et annet syn på det som skjedde enn de norske spillerne. De hevder noen ropte «russiske svin» til dem slik at de ble provosert.

Nå forklarer ordføreren i Stavropol guttenes oppførsel med at de er villige til å stå opp for å forsvare byen, fylket og landet.

For mange i Russland fremstår laget som helter. Og som et eksempel på den måten russiske idrettsmenn opplever at de blir straffeforfulgt over hele verden.

Det gjør det ikke lettere å akseptere utvisningen når klubben tidligere har vunnet Norway Cup fire ganger av de totalt 18 gangene de har hatt deltakende lag der.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt