NRK Meny
Normal

Hollande: Trump er en utfordring for Europa

– Populistene truer Europa og utnytter det som skjer til å skape uro, sier Frankrikes president François Hollande. Han mener også den nye regjeringen i USA er en utfordring for Europa.

Francois Hollande og Angela Merkel

– Den nye administrasjonen i USA utfordrer reglene for internasjonal handel og vår mulighet til å løse konflikter i verden, sa François Hollande.

Foto: Michael Sohn / AP

Den franske presidenten av i Berlin i dag der han møtte forbundskansler Angela Merkel til samtaler.

På en pressekonferanse etterpå var de to enige om at EU nå må stå sammen i et forbund som deler utfordringer og forpliktelser.

– Vi ser at de globale rammene endrer seg dramatisk og en europeisk løsning er bedre enn en nasjonal løsning. Utfordringene kan bare løses hvis vi står sammen, sa Merkel.

Også Hollande sa at det ikke var aktuelt å forlate unionen, men trakk fram flere ting som truer. Han nevnte både klima og terror og mente den nye administrasjonen i USA er en utfordring.

Sier Trump er en utfordring

– La oss være ærlige, den nye administrasjonen i USA utfordrer reglene for internasjonal handel og vår mulighet til å løse konflikter i verden. Vi må selvfølgelig snakke med Donald Trump siden han er blitt valgt. Men vi skal gjøre det på vår måte og med våre verdier i bunn, sa Hollande.

Både Hollande og Merkel har tidligere reagert på Donald Trumps uttalelser. I et intervju publisert før han ble innsatt som president kritiserte Trump den tyske forbundskansleren og sa at det var et katastrofalt feilgrep av Merkel å slippe så mange migranter inn i Tyskland.

Mens Merkel sa Europas skjebne er i Europas hender, sa Hollande at Europa ikke trengte utenforstående til å fortelle hva som skal gjøres.

Populisme truer

Hollande mener populisme truer Europa og sier dette er trusler som ikke bare kommer utenfra, men også fra innsiden.

– Det er en økning i ekstremister som bruker det som skjer på utsiden til å skape uro. Det er viktigere enn noen gang at vi står sammen, sa han.

Både Hollande og Merkel snakket om terroren som truer de europeiske landene og Merkel understreket at den ikke får true den europeiske måten å leve på.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt