NRK Meny
Normal

Hillary for Obama - på alvor

Hillary Clinton skal ut på landeveien igjen - for å drive valgkamp for Barack Obama.

Hillary Clinton og Barack Obama før en TV-debatt i januar.
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Det er drøye to uker siden hun ga seg i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat - etter at nominasjonsvalg i 50 delstater var over.

I talen som markerte slutten på hennes egen presidentkampanje, lovet hun full støtte til Obama i kampen mot republikanernes kandidat John McCain.

I to uker er det blitt spekulert i hva som nå skjer videre med Clinton. Clinton har ligget lavt siden hun kastet inn håndkleet, og foreløpig er ingenting egentlig avklart.

På lag

Men i dag skal hun introdusere Obama for de sine viktigste økonomiske støttespillere på et møte i Washington.

Obama har sagt at han ikke kommer til å motta statlige midler i valgkampen - det betyr at det må samles inn uhorvelige summer til kampen mot McCain.

Det finnes allerede et stort nettverk av vanlige folk som gir mindre beløp, men han kan trenge Clintons støttespillere i tillegg.

Les: Takket nei til 420 millioner

Og fredag skal Clinton og Obama for første gang drive valgkamp sammen. I byen med det passende navnet Unity i New Hampshire skal de to opptre sammen.

Clinton-velgerne

For det demokratiske partiet er det viktig at de to historiske kandidatene arbeider sammen, og at Clintons velgere går til Obama. Han trenger hennes nær 18 millioner velgere skal han ha sjanse til å vinne mot McCain i november.

Derfor er i hans interesse å få henne ut i valgkampen igjen så fort som mulig. Han har da også nærmest skamrost Clinton den siste tiden.

Og det ser ut til at det går den veien de vil.

I april sa 32 prosent av Hillary Clintons tilhengere at de ville stemme for McCain og ikke for Obama - nå har det tallet sunket til 17 prosent.

Men det er lenge til november, og republikanerne vil bruke alt Clinton sa om Obama i valgkampen mot ham.

Hillary Clinton da hun ankommer Kongressen 24. juli 2008 for å gjenoppta det politiske arbeidet

Hillary Clinton da hun ankom Kongressen i går for å gjenoppta sitt vanlige virke etter at nominasjonskampen er over.

Foto: TIM SLOAN / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt